Cazul Skripal | Echipa Angliei nu dorește să boicoteze Cupa Mondială din Rusia alături de familia regală și de guvern

Data actualizării: Data publicării:
antrenor anglia

Gareth Southgate, selecţionerul Angliei, a declarat că el şi jucătorii săi îşi doresc să meargă la Cupa Mondială de fotbal care va avea loc în această vară, în ciuda contextului politic tensionat între Marea Britanie şi Rusia, gazda competiţiei.

„Noi ne dorim să participăm la Cupa Mondială, chiar dacă eu nu am puterea de a decide dacă vom merge sau nu, a declarat Southgate cu ocazia unei conferinţe de presă, în cursul căreia a anunţat lotul pentru meciurile amicale cu Olanda şi Italia.

„Ne pregătim pentru Cupa Mondială şi nu există nicio îndoială că este ceea ce trebuie să facem. Lucrul cel mai important pentru noi, la ora actuală, îl reprezintă securitatea care trebuie să fie asigurată (în Rusia) pentru jucătorii şi suporterii noştri, a adăugat selecţionerul englez.

Southgate a subliniat, totodată, că dacă fanii englezi vor decide să renunţe la deplasarea în Rusia pentru Cupa Mondială, echipa sa va avea de suferit.

„Este întotdeauna un enorm impuls pentru noi atunci când suporterii ne însoţesc în deplasări, a afirmat el.

După otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei acestuia, pe 4 martie la Salisbury, acţiune pe care Londra o impută Moscovei, relaţiile diplomatice între Regatul Unit şi Rusia sunt tot mai tensionate.

Ministrul britanic al Afacerilor Externe, Boris Johnson, a evocat o punere sub semnul întrebării a participării Angliei la Cupa Mondială de fotbal din Rusia (14 iunie-15 iulie), din cauza unei afaceri de spionaj, a scris presa britanică.

Miercuri, guvernul britanic a declarat Rusia vinovată şi, ca represalii, a decis expulzarea a 23 de diplomaţi ruşi (din cei 59 prezenţi în Marea Britanie), îngheţând totodată relaţiile cu Moscova. De asemenea, britanicii au anunţat că niciun membru al familiei regale sau al guvernului nu se vor deplasa la Cupa Mondială de fotbal din Rusia (14 iunie - 15 iulie).

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri