Ce a spus germanul Daum despre România, înainte să plece din țară

Data actualizării: Data publicării:
daum

Fostul selecţioner Christoph Daum spune că nu a putut să-şi ia la revedere de la jucătorii tricolori, dar a primit multe mesaje de mulţumire din partea lor după ce a fost demis de FRF.

„Jucătorii mi-au trimis mesaje, în special cei tineri, prin reţelele de socializare, mesaje de mulţumire pentru tot. Sunt de mult în fotbal şi pot să spun că ar fi o surpriză pentru mine să primesc un mesaj de mulţumrie, spre exemplu, de la Denis Alibec. Dar eu cred în Denis şi îi urez numai bine şi a fost o plăcere să lucrăm împreună. Este felul meu de a oferi respect şi vreau să ofer respect fiecărui jucător. Unul dintre cei mai buni jucători cu care am lucrat a fost Pantilimon. Nu vă imaginaţi ce tip fantastic este Pantilimon. Pot vorbi şi despre alţi jucători. Cosmin Moţi are o gândire clară privind viitorul fotbaluui românesc, asupra responsabilităţilor sale. Sunt puţin dezamăgit că nu le pot mulţumi personal şi nu-mi pot lua la revedere de la ei, pentru că un lucru e clar, jucătorii au dat maximum întotdeauna, chiar dacă rezultatele nu au arătat asta. Sunt recunoscător că am avut posibilitatea de a lucra cu personalităţi extraordinare”, a declarat Daum, într-un interviu pentru FRF TV.

Daum mai spune că, iniţial, i s-a transmis că va rămâne patru ani la conducerea tehnică a naţionalei României, apoi FRF i-a cerut să reorganizeze prima reprezentativă în doi ani şi să o califice la CM.

„Ceea cea am făcut aici este începutul unui proces de înnoire. Îmi amintesc foarte bine, după Euro 2016, când am avut prima întâlnire privind posbilitatea de a deveni selecţionerul României, că am vorbit despre un proces de reînnoire de patru ani. Că va fi de minimum patru ani şi că va continua apoi. A fost o abordare foarte interesantă. Mi-am spus că are sens să lucrez la un proces de patru ani. Dar, brusc, când am ajuns aici, nu a mai fost vorba de patru ani, ci de doi ani şi aceştia legaţi de calificarea la Cupa Mondială din Rusia. Am crezut că voi avea impact şi că ne vom califica. Dar nu am avut o privire de ansamblu clară şi profundă asupra fotbalului românesc cum am acum. Dacă aş fi început acum, ar fi fost mai bine pentru mine, pentru federaţie, pentru jucători şi aşa mai departe. Pentru că, străin fiind, ai nevoie de timp. Aşa că am încpeut acest proces de înnoire şi suntem în cursul lui. Cred că am schimbat multe lucruri şi am influenţat mult. Sunt convins că am implementat standarde profesionale care vor ajuta România să se califice la Euro 2020. Cred că este o perspectivă foarte bună acum pentru Euro 2020, chiar dacă e mai uşor să te califici la CM”, a adăugat el.

Daum sfătuieşte FRF să aleagă un selecţioner român şi îl propune pe Ionuţ Badea, secundul său de la naţională.

„Ar trebui să alegeţi un selecţioner român pentru că, aţi văzut, am fost atacat un an pentru că eram străin, Toate lucrurile se vor linişti puţin, presa, liga... Nu vreau să nominalizez pe nimeni cu excepţia lui Ionuţ Badea, pe care îl cunosc foarte bine. Sunt întotdeauna deschis şi voi ajuta pe oricine. Problemele fotbalului românesc nu vor dispărea prin încheierea mandatului meu”, a spus antrenorul.

În final, Christoph Daum a avut cuvinte de laudă despre România şi despre români, precizând că va fi în Europa de Vest ambasadorul ţării în care a lucrat în ultime 15 luni.

„Chiar m-am identificat cu România, cu această ţară fantastică şi voi părăsi această ţară cu lacrimi în ochi. M-am îndrăgostit de această ţară fantastică, iar în Europa de Vest se spun atât de multe prostii despre ea, neadevăruri. Dacă trăieşti aici, vezi diferenţa. E o ţară deschisă, cu oameni dezvoltaţi profesional, cu un viitor fantastic, în opinia mea. A fost o bogăţie în viaţa mea să acumulez toate aceste informaţii şi o să mă comport de acum ca un ambasador al României în Europa de Vest. Consider o avuţie şi o onoare pentru viaţa mea faptul că am lucrat pentru această ţară”, a conchis antrenorul.

După ratarea calificării la Cupa Mondială din 2018, Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat, joi, că preşedintele forului, Răzvan Burleanu şi selecţionerul Christoph Daum au convenit încetarea colaborării, înaintea ultimelor două partide ale echipei României din preliminariile CM. Acordul urmează să fie validat de Comitetul Executiv al FRF.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri