Sari la conținut

Cei mai violenți suporteri din Europa

Recunoscuţi pentru patima cu care-şi susţin echipa, polonezii sunt doar pe locul doi într-un clasament al celor mai violenţi suporteri din Europa. Potrivit unui clasament realizat de o televiziune de sport din Danemarca, celebrii huligani englezi sunt cel mai greu de gestionat. Podiumul microbiştilor scandalagii e completat de germani. Deseori, echipele de fotbal susţinute de suporterii fanatici au fost sancţionate din cauza acestora.

Englezii, campionii Europei la capitolul cei mai agresivi suporteri, s-au bătut cu ruşii atât de violent la ampionatul european din vară, că UEFA a ameninţat cu descalificarea celor două naţionale, în cazul în care cele două galerii nu s-ar fi potolit. Procurorii francezi, care au anchetat violenţele, au ajuns la concluzia că ruşii se antrenaseră de acasă pentru "meciul" din stradă.

Chiar dacă ocupă locul 2 în top, polonezii sunt consideraţi de asemenea printre cei mai periculoşi ultraşi. Se înarmează întoteauna cu arme albe. De altfel, au venit și în România cu săbii şi macete. Armele au fost descoperite însă la timp de jandarmii români, care le-au confiscat.

Nemţii ocupă locul 3 în topul suporterilor violenţi. Ciocnirile dintre galeria germană si cea poloneză au fost inevitabile, ţinand cont că echipele celor ţări au făcut parte din aceeaşi grupă de calificare la europenele din Franţa.

Nici românii nu sunt paşnici. Se află pe locul 4 în Europa, iar experienţa arată că cele mai mari bătălii s-au dat când România a jucat cu Ungaria.

Cei mai paşnici suporteri, ar fi, potrivit aceluiaşi clasament, slovacii, spaniolii şi portughezii.

Clasamentul celor mai agresivi suporteri

1. Anglia

2. Polonia

3. Germania

4. România

5. Rusia