CFR Cluj, eliminată de Lazio din Europa Conference League. Dan Petrescu: Azi ne-a lipsit norocul

Data actualizării: Data publicării:
faza de joc din cfr cluj - lazio
CFR Cluj, eliminată de Lazio din Europa Conference League. Foto: Profimedia

CFR Cluj a fost eliminată din Europa Conference League la fotbal, după ce a terminat la egalitate cu Lazio Roma, 0-0, joi seara, pe Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca, în manşa secundă a play-off-ului pentru optimile de finală.

După 0-1 pe Stadio Olimpico, echipa din Gruia a făcut un joc bun la Cluj-Napoca, dar a pus rareori în pericol poarta lui Lazio, neavând niciun şut pe spaţiul porţii.

Lazio a fost echipa care a avut o posesie superioară şi şi-a creat prima oportunitate din acest meci, în min. 11, un contraatac supranumeric, dar jucătorii antrenaţi de Maurizio Sarri nu s-au sincronizat la finalizare.

Oaspeţii au trecut pe lângă gol în min. 17, când Scuffet a respins mingea reluată de Luis Alberto la colţul scurt, cu capul, din centrarea lui Lazzari.

Campioana României a avut prima şansă de gol în min. 21, când kosovarul Krasniqi a şutat pe lângă poartă din careu, după o minge pierdută de Casale.

Lazio a mai avut o ocazie în min. 28, când Basic a reluat alături din centrul careului la centrarea lui Felipe Anderson.

CFR şi-a încercat şansa şi de la distanţă, dar şutul croatului Muhar a fost deviat puţin pe lângă ţintă de fundaşul Gila (31).

În repriza secundă, Luis Alberto a executat periculos un corner la colţul scurt (53), dar Scuffet a fost atent şi a respins.

Krasniqi (54) a mai ratat o ocazie mare, fiind blocat în primă instanţă, iar apoi a tras pe lângă.

Apoi, Immobile (56) a fost blocat în careu de Burcă, iar Malele (61) a respins de pe linia porţii cornerul executat cu efect de Luis Alberto.

Lazio a ratat ocazii uriaşe de gol în min. 63, când providenţa a făcut ca scorul să rămâne „alb”: Scuffet a respins şutul lui Casale, apoi reluările lui Vecino au fost blocate de Manea şi de portarul italian, după care uruguayanul a trimis pe lângă poartă din doar câţiva metri.

CFR a rămas în zece oameni, croatul Muhar primind al doilea cartonaş galben (77), dar clujenii au reuşit să îşi mai creeze o ocazie bună de gol: Braun a centrat în careu, însă Yeboah a reluat pe lângă poartă din 7 metri.

Italienii, care în ultima parte au acţionat mai mult pe contraatac, au mai avut o oportunitate prin Basic (90+2), care a şutat de la distanţă, mingea trecând razant cu transversala.

Meciul cu Lazio a fost cel cu numărul 100 pentru CFR Cluj în cupele europene, potrivit Agerpres.

FC CFR 1907 Cluj - Lazio Roma 0-0

Cluj-Napoca, Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”
Europa Conference League, play-off pentru optimi - retur
În tur: 0-1

Au evoluat echipele:

CFR CLUJ: 1. Simone Scuffet - 4. Cristian Manea (47. Christopher Braun, 84), 33. Denis Kolinger, 3. Andrei Burcă, 45. Mario Camora (căpitan) - 10. Ciprian Deac (28. Ovidiu Hoban, 78), 40. Lovro Cvek, 73. Karlo Muhar, 7. Ermal Krasniqi (11. Claudiu Petrila, 84) - 9. Cephas Malele (30. Daniel Bîrligea, 70), 32. Rangelo Janga (15. Emmanuel Yeboah, 84).
Antrenor: Dan Petrescu.
Rezerve neutilizate: 23. Rareş Gal, 34. Cristian Bălgrădean - 25. Bogdan Ţîru, 37. Mihai Bordeianu, 82. Alin Fica.

LAZIO: 1. Luis Maximiano - 29. Manuel Lazzari, 34. Mario Gila, 15. Nicolo Casale, 23. Elseid Hysaj - 10. Luis Alberto (32. Danilo Cataldi, 76), 5. Matias Vecino, 88. Toma Basic - 18. Luka Romero (11. Matteo Cancellieri, 66), 17. Ciro Immobile (căpitan), 7. Felipe Anderson.
Antrenor: Maurizio Sarri.
Rezerve neutilizate: 52. Davide Renzetti, 94. Ivan Provedel - 3. Luca Pellegrini, 6. Marcos Antonio, 44. Romano Mussolini, 50. Marco Bertini, 51. Fabio Ruggeri, 77. Adam Marusic.

Arbitru: Felix Zwayer; arbitri asistenţi: Stefan Lupp, Marco Achmuller; al patrulea oficial: Sven Jablonski (toţi din Germania)
Arbitru video: Harm Osmers; arbitru asistent video: Katrin Rafalski (ambii din Germania)
Observatori pentru arbitri: Marian Ruzbarsky (Slovacia); Delegat UEFA: Robert Agnarsson (Islanda)

Cartonaşe galbene: Casale (14), Muhar (36, 77), Immobile (37), Deac (54), Cvek (59).
Cartonaş roşu: Muhar (77).

Dan Petrescu: Azi ne-a lipsit norocul

Antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat, joi seara, în conferinţa de presă de la finalul partidei cu Lazio Roma, că formaţiei sale i-a lipsit norocul ţinând cont că şi-a creat două ocazii mari chiar şi când evolua cu un om mai puţin pe teren.

„Îmi felicit echipa pentru că a făcut un joc fantastic împotriva unui adversar mult mai valoros, favorit la câştigarea Conference League. Dacă nu ai noroc în fotbal şi în viaţă e greu. Iar azi ne-a lipsit norocul. Şi ne-a lipsit şi un arbitru inspirat. Nu ai voie să opreşti un atac 3 contra 1 pentru un fault după ce s-au lovit genunchi în genunchi doi jucători de la Lazio. Acolo era gol la acea fază, eram încă 11 la 11 şi altfel era meciul. Am avut şi câteva ocazii mari, ceea ce în tur nu am avut. Dar chiar nu am ce să le reproşez băieţilor. Şi în 10 ei şi-au creat două ocazii mari. Păcat, ar fi fost o victorie fantastică pentru noi, o victorie de moral. Dar şi aşa cred că am făcut o figură frumoasă în seara asta. Am făcut tot ce a depins de noi, însă atât am putut”, a spus Petrescu.

„La început nu eram aşa încrezător, chiar spuneam de 10% şanse. Dar după cum s-a jucat în prima repriză, şansele noastre crescuseră, erau mari. Am crezut că noi chiar vom câştiga. Chiar îmi pare rău că n-am reuşit să câştigăm, meritam pentru atitudine. Când joci cu Lazio, ca jucător de autodepăşeşti. Va fi greu să repetăm acest joc în campionat, indiferent că jucăm cu FCSB sau Craiova. Mă refer să jucăm cu aşa intensitate şi concentrare. Băieţii chiar m-au şocat azi în unele momente cât de curajoşi au fost şi cât de bine au jucat. Dar e normal, cu asemenea spectatori şi atmosferă... i-au făcut să se simtă fotbalişti. Dacă am avea mereu stadionul plin ca astăzi ar fi fantastic. Dar noi avem foarte rar stadionul plin”, a adăugat tehnicianul.

Petrescu a menţionat că dubla cu Lazio a reprezentat pentru el un bonus, deoarece obiectivul şi-l îndeplinise încă de la calificarea în grupele Conference League.

„Diferenţa în dubla asta a făcut-o Ciro Immobile. El a dat golul în tur. Lazio cred că va câştiga competiţia dacă nu va avea prea multe accidentări. Meciul ăsta pentru mine a fost un bonus, pentru că obiectivul meu era să ne calificăm în grupele cupelor europene, nu în primăvara europeană. Iar noi ne-am calificat şi în primăvara europeană”, a afirmat tehnicianul.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri