Chelsea a câștigat Europa League, după 2-1 cu Benfica. Ivanovici a înscris în ultimul minut de prelungiri

Data publicării:
5687137-AFP Mediafax Foto-ADRIAN DENNIS

Este cea de-a șaptea finală europeană consecutivă pierdută de Benfica.

Actualizare min 90+3. Chelsea marchează la ultima fază a partidei, prin Ivanovici, care înscrie cu capul după o lovitură de colț.

VIDEO. Urmăriți aici cele mai importante faze ale partidei

Actualizare min. 68. Doar opt minute a durat avantajul englezilor. Cardozo a transformat pe centrul porţii lovitura de pedeapsă obținută de lusitani în urma hențului comis de Azpilicueta.

Actualizare min. 60. Fernando Torres a deschis scorul pentru Chelsea. Atacantul spaniol a scapat pe contraatac, a trecut de Luisao, l-a driblat pe portarul Artur şi a marcat în poarta goală.

După ce a pierdut, practic, titlul de campioană a Portugaliei tot în ultimul minut de prelungire, în meciul cu Porto, Benfica ratează șansa de a obține trofeul european tot în minutele suplimentare.

Finala de la Amsterdam a fost transmisă în direct la Digi Sport 1.

Echipele de start:

Benfica: Artur - Andre Almeida, Luisao, Garay, Melgarejo - Perez, Matici, Rodrigo - Gaitan, Cardozo, Salvio

Rezerve: Paulo Lopes, Jardel, Aimar, Urreta, Andre Gomes, Lima, John

Chelsea: Cech - Azpilicueta, Ivanovici, Cahill, A. Cole - Lampard, D. Luiz - Ramires, Mata, Oscar - Torres

Rezerve: Turnbull, Ferreira, Ake, Mikel, Marin, Benayoun, Moses

______________________________

La un an de la finala UEFA Champions League de anul trecut, Chelsea a întâlnit Benfica în finala UEFA Europa League de la Amsterdam.

Sparta Praga, Steaua, Rubin Kazan şi FC Basel au fost echipele eliminate de echipa condusă de interimarul Rafael Benitez în drumul spre finală. Este a cincea oară când clubul londonez se califică în ultimul act al unei competiţii europene.

Chelsea are în palmares două victorii în Cupa Cupelor şi succesul de anul trecut obţinut în Champions League.

Pentru David Luiz şi Ramires va fi o finală specială - ambii au fost transferaţi pe Stamford Bridge chiar de la Benfica. La Chelsea, Frank Lampard va disputa ultimul meci în cupele europene. Jucătorul care a devenit cel mai bun marcator din istoria clubului - cu 202 goluri înscrise în toate competiţiile - nu va mai face parte din lotul albaştrilor în sezonul următor.

În primăvara europeană, Benfica a lăsat în urmă Leverkusen, Bordeaux, Newcastle şi Fenerbahce în drumul spre finala de pe Amsterdam Arena.

Portughezii au în palmares două triumfuri consecutive în Cupa Campionilor Europeni - în 1961 şi 1962 - cu o echipă condusă de legendarul Eusebio.

Finalele nu le priesc vulturilor de la Benfica. Din 1962 au mai disputat cinci finale în Cupa Campionilor, toate pierdute. Căpitanul Luisao şi golgeterul Cardozo - cu şase reuşite în actualul sezon din UEFA Europa League - sunt cei mai importanţi oameni din lotul antrenorului Jorge Jesus.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri