Chelsea - FC Basel: 3-1. Londonezii merg în finala Europa League de la Amsterdam

Data publicării:
chelsea-2

Chelsea a avut emoţii doar o repriză în returul cu FC Basel. Lampard a luat bara la ţintă în primele minute, apoi elveţienii au dat semne că pot produce surpriza pe Stamford Bridge.

Streller a fost cel mai periculos om al lui Basel - a tras în două rânduri pe lângă poarta lui Cech.

Golul a venit în prelungirile primei reprize, când Stocker i-a pasat excelent lui Salah, care na iertat.

Chelsea a rezolvat soarta calificării imediat după pauză. Fernando Torres a egalat, după o respingere greşită a portarului, iar două minute mai târziu, Moses i-a adus pe londonezi în avantaj.

David Luiz a marcat golul serii - a tras direct în vinclul porţii elveţienilor.

Fabien Frei a avut o tresărire de orgoliu, dar a nimerit doar bara, iar Chelsea - FC Basel s-a terminat 3-1.

Londonezii au şansa să câştige un nou trofeu european: finala Europa League se joacă la Amsterdam, pe 15 mai.


După victoria cu 2-1 obţinută în meciul tur la Basel, Chelsea a pornit din postura marii favorite în returul de pe Stamford Bridge din semifinalele Europa League.

Londonezii vor să câştige al cincilea trofeu european din palmaresul clubului: Chelsea a cucerit până acum de două ori Cupa Cupelor, o dată Supercupa Europei, şi este campioana Europei după succesul obţinut anul trecut în UEFA Champions League.

Numit manager interimar chiar de patronul Roman Abramovici, Rafa Benitez şi-a făcut datoria la Chelsea chiar dacă nu a fost agreat de suporteri. Echipa este pe locul trei în Premier League şi are şansa de a câştiga din nou o cupă europeană.

Echipe:

Chelsea: Cech - Azpilicueta, Cahill, Terry, Bertrand - Luiz, Ramires - Lampard, Moses, Mata - Torres. Antrenor: Rafael Benitez.

Basel: Sommer - Degen, Park, Dragovic, Schar - Stocker, Serey Die, F. Frei, El Nenny, Salah - Streller. Antrenor: Murat Yakin.

Meciul Chelsea - FC Basel pe DigiSport.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri