Christoph Daum, primele impresii despre România

Data publicării:
daum 1

Christoph Daum a venit la Digi Sport şi a povestit ce a însemnat pentru el prima săptămână petrecută în România, din momentul în care a fost numit selecţioner. Într-un interviu excepţional, tehinicianul german spune că nu i-a fost greu să accepte oferta FRF şi şi-a expus folosofia de viaţă.

Christoph Daum, selecţioner România: A fost o săptămână extraordinară. Foarte mulţi oameni au venit la mine ca să mă felicite, ca să-şi facă poze cu mine.

A fost o săptămână la sfârşitul căreia am tras concluzia că oamenii de aici, românii, sunt ca un dar. Sunt, poate, mai fericit decât pot să exprim în cuvinte.

În ceea ce privește fotbalul, pot doar să spun că pentru mulți e doar un joc. Pentru mine, e viața mea! I-am spus odată fostei mele soții, înainte să divorțăm: fii atentă, 90 la sută din viața mea aparține fotbalului și din restul de 10 la sută, 50 la sută aparține fotbalului!

Jurnalist Digi Sport: Familia dumneavoastră a fost de acord să veniți în România? Cum au reacționat când au aflat de ofertă?

Christoph Daum: Fiica mea de 11 ani a fost... „nu, tati!” Ea nu conștientizează, vrea doar să aibă un tată. Fiul de 15 ani a spus: „Ok, toată lumea! România va merge în Rusia! Pentru mine e clar!” I-am spus nu spune asta. A zis: „Dacă tu ești acolo, vor merge la Cupa Mondială!”

Jurnalist Digi Sport: Sunt curioasă, domnule Daum. Succesul pe banca naționalei României credeți că v-ar recomanda pentru banca Germaniei? Încă mai aveți acest vis, aveți acest obiectiv?

Christoph Daum: Nu m-am gândit la asta! Chiar mă bucură când apar întrebări noi! Toate întrebările de până acum au fost vechi! Da, nu m-am gândit la asta. Poate data viitoare când vin, mă voi gândi! Chiar e o surpriză pentru mine!

Christoph Daum este cel mai bine plătit selecţioner dni istoria echipei naţionale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri