C. Daum vrea să înceapă un nou capitol în fotbalul românesc

Data actualizării: Data publicării:
nationala de fotbal antrenament daum

Selecționerul naționalei de fotbal a României, Christoph Daum, a declarat, sâmbătă, într-o conferință de presă susținută la Cluj, că echipa pe care o pregătește poate să învingă, duminică, formația Muntenegrului și să deschidă astfel un nou capitol istoric, ținând cont de faptul că tricolorii n-au învins niciodată pe un teren din Cluj.

nationala de fotbal antrenament daum

„Istoria e istorie, dar există întotdeauna un moment al schimbării. Cred că putem învinge mâine, suntem pregătiți să facem asta. Suntem concentrați pe a scrie un nou capitol, nu pe a modifica ce s-a întâmplat deja”, a afirmat Daum, citat de Agerpres.

Întrebat de jurnaliști dacă vrea să imprime un anumit model echipei României, cum ar fi cel belgian sau cel german, Christoph Daum a spus că trebuie aleasă o cale proprie.

„Vreau să creăm calea românească, pentru că avem jucători de calitate, avem jucători cu potențial, jucători care au experiență în România, jucători care au experiență în campionate din străinătate. Vrem să aducem o îmbunătățire continuă prin două principii: schimbare și adaptare. Nu cred că vom vedea mâine pe teren noua generație a fotbalului românesc, dar știu sigur că vom vedea mâine un pas deja făcut spre această nouă generație. Am lucrat foarte mult în această săptămână și la fiecare antrenament, la fiecare ședință tactică, am văzut cu câtă dăruire au participat și cât de mult s-au implicat acești jucători. Ei au crescut de la zi la zi în această săptămână, s-au adaptat stilului meu (și poate că nu e ușor să te adaptezi unui stil nou, unui antrenor nou), iar după două-trei zile am văzut că s-au obișnuit cu lucrurile pe care vreau să le implementez”, a menționat selecționerul României.

„Am reușit multe în această perioadă de timp, dar nu veți vedea mâine ce nu s-a mai văzut până acum în fotbalul mondial. Important este să ne concentrăm mâine pe punctele noastre forte și vreau să vă mărturisesc că avem foarte multe puncte forte”, a adăugat Daum.

El a mai spus că toți jucătorii s-au pregătit intens, cu multă dăruire, lucru care îi face dificilă misiunea de a-i alege pe cei care vor intra pe teren.

La rândul său, jucătorul Cristian Săpunaru s-a arătat foarte motivat și a spus că atât meciul de duminică cu Muntenegru, cât și celelalte nouă pe care România le va disputa în grupă trebuie tratate ca o finală.

România va întâlni Muntenegru, duminică, de la ora 21:45, pe Cluj Arena, în preliminariile Campionatului Mondial de Fotbal 2018 din Rusia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri