CM 2014. Campioana mondială en-titre, umilită. Olanda a învins Spania cu 5-1

Data publicării:
276157 276157 bucurie van persie jpg

 

Spania a deschis scorul în minutul 27, din penalty. Diego Costa a fost faultat de De Vrij iar Rizzoli a arătat punctul de la 11 metri. Xabi Alonso a marcat fără emoții în dreapta lui Cillessen, care a ghicit colțul.

Portocala mecanică a egalat în ultimul minut al primei reprize prin Van Persie. Blind i-a pasat senzațional, aproape de la mijlocul terenului, lateral stânga, în careu lui Van Persie, iar atacantul din plonjon l-a lobat pe Casillas, rămas spectator la mingea care s-a dus la vinclu.

Olanezii au trecut în avantaj în minutul 53, când același Blind a mai reușit o pasă de gol, Robben a preluat excelent la marginea careului, l-a driblat ca-n curtea școlii pe Pique, după care a marcat pe centrul porții.

Zece minute mai târziu De Vrij a profitat de o fază în care Casillas a fost faultat de Van Persie și a marcat de lângă bară.

În minutul 72 Van Persie a profitat de o mare gafă a lui Casillas, care a încercat un dribling, după care a trimis în poarta goală.

Robben a stabilit scorul final în minutul 81, după un contraatac școală al batavilor. Indi i-a pasat excelent lui Robben la mijlocul terenului iar acesta din urmă a plecat într-o cursă solitară spre poarta lui Casillas. Robben a făcut ce a vrut cu Ramos și cu Casillas, după care a marcat al șaselea gol al partidei.

Spaniolii puteau să reducă din diferență în ultimele minute ale partidei, dar Torres, în poziție iminentă de a marca, n-a fost capabil să înscrie în poarta goală și a fost deposedat în ultima clipă.

Spania: Casillas - Azpilicueta, Sergio Ramos, Pique, Jordi Alba - Xabi Alonso (Pedro '63), Xavi, Busquets - David Silva (Fabregas '78), Diego Costa (Torres '63), Iniesta. Selecţioner: Vicente del Bosque

Olanda: Cillessen - Vlaar, De Vrij (Veltman '77), Martins Indi - Janmaat, De Guzman (Wijnaldum '62), Sneijder, De Jong, Blind - Van Persie (Lens '79), Robben. Selecţioner: Louis van Gaal

Cartonaşe galbene: Casillas '67 / De Guzman '25, De Vrij '40, Van Persie '66

Următorul meci al grupei este între Chile și Australia, de la ora 1:00.

Spania a luat mai multe goluri într-un meci decât în ultimele două turnee finale la un loc

La turneele finale din 2010 (Campionatul Mondial) și 2012 (Campionatul European), Spania a primit, în total, doar trei goluri în 13 partide jucate. Ibericii au câștigat ambele trofee. Acum, în doar un singur meci, elevii lui Del Bosque au primit cu două goluri mai mult decât în acele două competiții la un loc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri