CM 2014. Mexic - Camerun, 1-0, o partidă cu două goluri anulate

Data publicării:
276070 276070 mexic-camerun

Cam la fel au fost lucrurile și pe teren, unde prima repriză a avut nu mai puțin de trei goluri anulate. De două ori la Giovani Dos Santos, care avea să fie declarat omul meciului, și de fiecare dată arbitrii nu au luat decizia corectă.

În minutul 10 s-a ridicat fanionul după ce atacantul mexican reluase frumos în plasă, din prima atingere. Apoi naționala Camerunului a avut un gol anulat la Choupo Moting, în minutul 16.

Cea mai mare ocazie i-a aparținut veteranului Samuel Eto’o, care a șutat în bară după o acțiune frumoasă a lui Assou Ekotto. În minutul 26, mexicanii s-au încurcat reciproc la o fază fixă și au irosit o bună ocazie. Apoi Giovani Dos Santos a trimis mingea în poartă, dar arbitrii au decis altfel, deși balonul fusese deviat de un adversar.

Imediat după pauză, Peralta a ratat o ocazie mare, când a scăpat singur cu portarul camerunez, dar acesta a scos cu piciorul. Același fotbalist avea să se revanșeze însă în minutul 61, când a deschis scorul după ce Itandje respinsese inițial un șut al lui Giovani Dos Santos.

Până la final, ambele reprezentative și-au mai trecut în cont câte o ocazie mare în prelungiri. Camerun putea egala la lovitura de cap a lui Mopukandjo, însă Ochoa, fostul coleg al lui Adrian Mutu de la Ajaccio, a reușit o paradă de excepție. Apoi Chicharito a reluat neinspirat din careu.

A rămas 1-0, iar Mexic a obținut prima victorie la un Campionat Mondial împotriva unei selecționate africane. În prima partidă a grupei A, Brazilia a învins joi Croaţia cu 3-1.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri