Columbia, a doua echipă de la CM care obține punctaj maxim în grupe

Data publicării:
japonia columbia

sursa foto: digisport.ro

Cu locul în optimile de finală asigurat după primele două meciuri, Columbia a întâlnit Japonia în ultimul joc din grupa C. Sud-americanii au deschis scorul printr-un penalty acordat după faultul lui Yasuyuki Konno şi transformat de Cuadrado.

Japonia avea doar varianta victoriei pentru a-şi continua parcursul la turneul final. Reprezentativa antrenată de Alberto Zaccheroni a revenit în joc chiar în finalul primei reprize: Honda a centrat şi Okazaki a marcat golul egalării.

Speranţele japonezilor au primit o nouă lovitură la zece minute după pauză, atunci când Jackson Martinez a readus Columbia în avantaj. Atacantul de la FC Porto a reuşit dubla cu opt minute înainte de final.

La 3-1, Jose Pekerman şi-a permis să îl trimită în teren şi pe veteranul Mondragon: la 43 de ani, portarul care a apărat şi în confruntarea cu România din 1998 a devenit cel mai vârstnic jucător care evoluează la un turneu final al Campionatului Mondial.

S-a terminat 4-1 pentru Columbia: James Rodriguez a închis tabela după o acţiune personală şi a ajuns la trei goluri marcate la turneul final.

Detalii, pe digisport.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri