Columbia: O femeie a fost ucisă de un glonţ rătăcit, într-o manifestare extremă a bucuriei fanilor fotbalului, după calificarea în sferturile CM 2014

Data publicării:
columbia-1

Evenimentele violente au alternat cu cele de bucurie după meciurile de sâmbătă de la Cupa Mondială de Fotbal din Brazilia. La Rio de Janeiro, oamenii au protestat din nou faţă de organizarea campionatului, despre care spun că a costat prea mult. În schimb, la Bogota, în Columbia, oamenii au sărbătorit în stradă calificarea echipei naţionale în sferturile de finală. De bucurie, au fost trase focuri de armă, iar un glonţ rătăcit a lovit mortal o femeie.


La Rio de Janeiro, poliţia braziliană a arestat zeci de oameni care se opun organizării Cupei Mondiale în ţara lor. De multe săptămâni, brazilienii ies în stradă să reproşeze guvernului că a cheltuit sute de milioane de dolari pentru organizarea campionatului în loc să dea bani pentru domenii mai importante – Sănătate sau Educaţie. Unii acuză de asemenea că trăiesc „într-o dictatură totalitară”. „Nu există separare a puterilor în stat, nu există libertate de mişcare, nu există libertatea presei”, susţine un protestatar.

Manifestanţii ieşiţi în stradă au fost păziţi de importante forţe de ordine şi supravegheaţi dintr-un elicopter al poliţiei. Zeci de oameni au fost reţinuţi după ce forţele speciale au intervenit pentru alungarea protestatarilor.


O femeie a fost ucisă în Columbia

Lumea a ieşit pe străzi şi în Columbia, dar de bucurie, pentru a sărbători calificarea naţionalei de fotbal în sferturile Cupei Mondiale. La Bogota însă, focurile de armă trase în aer de mulţimea extaziată au lovit mortal o femeie care participa la manifestaţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri