Concordia Chiajna rămâne în Liga 1. Mircea Sandu: „Rapid nu are licenţă, Chiajna a retrogradat, dar ne supunem deciziei TAS”

Data publicării:
mircea sandu

Mircea Sandu a susținut că a fost singurul membru al Comitetului Executiv care a votat împotriva disputării barajului şi că, în continuare, este de părere că nici gruparea ilfoveană nu are ce să caute în Liga 1, deoarece a retrogradat din punct de vedere sportiv.

Azi am convocat Comitetul de Urgenţă şi am pus în executare, prin consens, hotărârea TAS. Are două părţi. La ceea ce a decis TAS, există o constatare, după care o decizie. Prima constatare e în 17 iulie şi ne spune foarte clar că, rezum, SC FC Rapid Bucureşti SA nu are licenţă pentru viitoare ediţie a Ligii 1 din România. Totuşi, solicitantul a terminat ediţia trecută pe poziţia a 15-a, retrogradabilă. Din punctul meu de vedere e corect, atât Rapid, cât şi Chiajna neîndeplinind condiţiile pentru a juca în Liga 1. La 2.08, Tribunalul hotărâşte că cererea Concordiei e acceptată. Ordonă FRF să includă Concordia în Liga 1, în locul SC FC Rapid”, a declarat președintele Federației Române de Fotbal.

Astfel, Mircea Sondu consideră că „e logic să punem în aplicare hotărârea TAS”.

La CEx din 6 iulie şi la cel din 21 iunie, personal am militat pentru respectarea statutului. Pe 6 iulie s-a supus la vot şi acum pot să deconspir: singurul vot împotrivă a fost votul meu, argumentat şi de documente. Aici am buletinul de vot şi documentul prin care am votat împotriva propunerii domnului Doru Costin, de a se disputa barajul”, a adăugat Sandu.

Mircea Sandu a mai spus că nici FC Rapid, și nici Concordia Chiajna nu îndeplinesc condiţiile de participare în Liga 1.

Rapid nu are licenţă, Chiajna a retrogradat, dar ne supunem deciziei TAS. Rapid urmează, sper, să solicite să se înscrie în Liga 2. TAS a dat o hotărâre care încalcă regulamentele sportive de la noi. Chiajna nu îndeplineşte condiţiile pentru a evolua în Liga 1, fiindcă a retrogradat. Când a cerut campionat cu 18 echipe, Liga a încălcat prevederile statutului şi regulamentului. Liga s-a prevalat de o anexă din statut şi regulament. S-a greşit când s-a marşat pe 18 echipe”, a menționat Mircea Sandu.

Radu Naum, jurnalist Digi Sport, a explicat haosul creat prin decizia cu care s-a stabilit disputarea meciului de baraj dintre Rapid și Concordia.

Preşedintele Federaţiei are oarecum dreptate, pentru că a votat împotrivă. De-aici încolo lucrurile nu mai au legătură cu realitatea. Nu te poți extrage din ecuaţie, atâta timp cât conduci forul fotbalului românesc. Chiar dacă te-ai delimitat, intri într-o stare de ilegalitate. La un moment dat trebuia să vină un for care să spună că nu e legal așa ceva”, a afirmat Radu Naum.

Dumitru Dragomir, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, a susținut că meciul de baraj dintre Rapid şi Concordia Chiajna a reprezentat o soluţie de compromis pentru ca Liga I să se dispute cu 18 echipe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri