Coronavirus. Liga Campionilor și Liga Europa au fost suspendate de UEFA - presă

Data actualizării: Data publicării:
MONTE CARLO, MONACO - AUGUST 28: A general view of the UEFA Champions League trophy at the UEFA Champions League Draw for the 2008/2009 season at the Grimaldi Center on August 28, 2008 in Monte Carlo, Monaco. (Photo by Denis Doyle/Getty Images)
Foto: GettyImages

Champions League și Europa League, cele mai importante competiții europene între cluburi, au fost suspendate de UEFA, joi, ca măsură de precauție în răspândirea coronavirusului, relatează cotidianul spaniol Marca. Jurnaliștii menționează că forul european va face anunțul în scurt timp.

Anunțul UEFA ar veni în condițiile în care astăzi mai erau programate șase meciuri din Europa League, iar aseară s-au desfășurat două meciuri din Champions League. PSG - Dortmund s-a desfășurat fără spectatori, iar la Liverpool - Atletico Madrid a fost permis publicul.

Alte două meciuri de azi din Liga Europa erau amânate, fiind suspendate anterior de UEFA: Sevilla - AS Roma și Inter - Getafe.

Lotul echipei AS Roma nu a primit aprobarea de a decola spre Spania, iar președintele lui Getafe a anunțat că nu va risca sănătatea jucătorilor pentru un meci de fotbal.

Citește și FRF a decis suspendarea tuturor competițiilor fotbalistice din România

La Liga a fost suspendată, după ce un baschetbalist de la Real Madrid a fost diagnosticat pozitiv

De asemenea, Liga Profesionistă de Fotbal din Spania a anunțat că La Liga se va opri cel puţin până la finalul lunii martie, după ce un baschetbalist de la clubul Real Madrid a fost diagnosticat pozitiv cu noul coronavirus.

Clubul Real Madrid a intrat în carantină şi sunt aşteptate rezultatele testelor în cazul celorlalți sportivi.

„În urma veştilor aflate în această dimineaţă (joi dimineață-n.r.), Real Madrid a intrat în carantină, dar şi alte posibile cazuri de coronavirus ale jucătorilor de la alte cluburi, Liga Profesionistă de Fotbal consideră că este momentul să se treacă la următoarea fază din regulamentul stabilit în lupta împotriva coronavirusului. În consecinţă, în conformitate cu măsurile stabilite în Decretul Regal 664/1997 din 12 mai, Liga este de acord să suspende, cel puţin, următoarele două etape. Această decizie va fi reevaluată după ieşirea din carantină a cluburilor afectate, dar şi alte posibile situaţii care pot apărea”, se arată într-un comunicat al Ligii Profesioniste de Fotbal din Spania, citat de Mediafax.

Până în acest moment, în Spania au fost anunţate 2.277 de cazuri de coronavirus, dintre care 55 de persoane decedate şi 183 vindecate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri