CS U Craiova i-a făcut o ofertă lui Cristian Chivu: 500.000 de euro la instalare și 750.000 euro anual

Data publicării:
CRISTIAN CHIVU-AFP Mediafax Foto-GLYN KIRK

 

Chiar dacă inițial a părut mai mult o bombă de presă, fotbalistul n-a negat, iar surse din cadrul CS U Craiova au confirmat discuțiile sâmbătă, odată cu meciul care a adus-o în Bănie pe FC Universitatea Craiova drept echipă oaspete, potrivit Digi Sport.

Conform surselor citate, oferta concretă pe care i-a făcut-o fotbalistului clubul care își dispută istoria cu gruparea patronată de Adrian Mititelu este de 750.000 de euro pe sezon, pentru un contract valabil doi ani. Totodată, craiovenii au plusat cu o primă de instalare de 500.000 de euro care ar urma să-i fie achitată lui Chivu în momentul semnării contractului.

În vârstă de 33 de ani, Chivu mai are contract cu Inter până la vară. Indiferent dacă va semna sau nu cu CS U Craiova, acesta va fi nevoit să plece de la Milano. Măcinat de accidentări din august anul trecut, fostul căpitan al naționalei ar mai avea și varianta Amsterdam, cu o revenire la Ajax.

În cazul în care oferta oltenilor va rămâne neonorată, aceștia vor încerca să transfere oricum mai mulți jucători de valoare în iarnă. Pe modelul aducerii în Bănie a lui Pleșan, Curelea, Ferfelea și Izvoranu, oltenii vor oferta mai mulți jucători din prima ligă, cu dublu scop: întărirea echipei care încă nu evoluează pe măsura investițiilor făcute fără oprire din vară și până acum, plus continuarea eforturilor de a convinge fanii olteni să se apropie de echipă.

Obiectivul promovării la capătul acestui sezon trebuie atins aproape cu orice preț, pentru ca în maximum trei ani obiectivul să fie, cel puțin declarativ, participarea în cupele europene.

Probleme la FC U Craiova

De partea cealaltă, deși susținută frenetic de majoritatea fanilor din tribune, FC U Craiova se găsește într-o situație delicată, riscând falimentul dacă în ianuarie nu va fi aprobat planul de reorganizare financiară.

Iar până atunci ar trebui plătiți măcar parțial jucătorii care au evoluat eroic în acest campionat: fără salarii, teren de antrenament de liga a 5-a la Craiova și aflați într-o permanentă bejenie pentru partidele de pe teren propriu pe ruta Severin – Roșiori, totul asezonat cu câteva reprize de protest în fața Complexului Ion Oblemenco.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri