Video Stadionul unei mici echipe de fotbal din Elveția este unic în Europa

Data actualizării: Data publicării:
1236059_164440227080402_684542322_n
Foto: Fc Gspon / Facebook

Stadionul Ottmar Hitzfeld se află la o altitudine atât de mare încât din octombrie este acoperit de zăpadă, iar călătoria până la el se face cu două telecabine, informează BBC.

Stadionul este situat la o altitudine de 2000 de metri, în Alpii elvețieni, și este înconjurat de vârfuri muntoase.

"Este cel mai frumos loc în care poți să joci fotbal", spune Diego Abgottspon, fundaș în echipa de amatori FC Gspon.

FC Gspon este o echipă care joacă în Swiss Mountain League, pe stadionul aflat la cea mai mare altitudine din Europa.

Satul Gspon, innaccesibil pe șosea, este compus din 70 de cabane din lemn, iar pe timp de iarnă se transformă într-o mică stațiune de schi.

Aerul este mai rarefiat la această altitudine și jucătorilor din echipele adverse le este mai greu să se obișnuiască cu aceste condiții.

Stadionul cu gazon artificial, de dimensiuni mai mici decât unul obișnuit din cauza lipsei terenului plat, a fost construit în 2009, la 35 de ani de la înființarea echipei.

Priveliștea este unică, însă există și dezavantaje majore. Deși este montată o plasă mare care oprește majoritatea mingilor care trec de garduri, nu le oprește pe toate. Clubul estimează că a pierdut 1.000 de mingi de fotbal în ultimii 40 de ani.

"Majoritatea coboară 100 de metri până să se oprească, dar altele se duc și mai departe. Există meciuri când nu pierdem nicio minge, însă la altele pierdem 10 mingi și trebuie să coborâm să le căutăm", spune Alfons Brigger, un al jucător de la FC Gspon.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Începând cu luna octombrie, terenul celor de la FC Gspon devine acoperit de zăpadă, iar când se apropie primăvara jucătorii trebuie să o îndepărteze, pentru a nu se topi pe gazon.

Spectatorii vin din Gspon sau din Staldenried - satul mai mare aflat în vale, care este legat de Gspon prin telecabină.

Stadionul este denumit după fostul manager de fotbal german Ottmar Hitzfeld, care a dat și lovitura de începere în cadrul ceremoniei de inaugurare, din 2008.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri