Cupa României, încă o surpriză. FCSB, eliminată în optimi de Dunărea Călăraşi

Data publicării:
nicolae dica

Formaţia FCSB a fost eliminată în optimile Cupei României, după ce a fost învinsă, joi, în deplasare, cu scorul de 2-1, de echipa Dunărea Călăraşi.

nicolae dica
Antrenorul FCSB, Nicolae Dică, spune că fazele fixe sunt principala vulnerabilitate a echipei sale, care a fost eliminată din Cupa României de Dunărea Călărași

Cele mai titrate echipe din fotbalul românesc, Dinamo şi FCSB (ex-Steaua), au fost eliminate joi din Cupa României de formaţii cu cotă inferioară.

FCSB este la al treilea său eşec în ultimele patru partide în campionat şi Cupa României.

Dunărea, la primul său meci în nocturnă pe teren propriu, s-a impus prin golurile marcate de Alin Şeroni (47), Alin Dobrosavlevici (80), ambele cu capul, din cornere executate de Bodo Kanda. Golul ''roş-albaştrilor'' a fost reuşit de tânărul Cristian Dumitru (82).

FCSB a terminat partida în zece oameni, atacantul Raul Rusescu fiind eliminat pentru al doilea cartonaş galben (90+4).

Antrenorul echipei călărăşene, Dan Alexa, a fost eliminat şi el (90+6), pentru faptul că a pătruns pe suprafaţa de joc înaintea ultimei faze de joc. 

FCSB a câştigat ultima oară Cupa României în 2015, iar roş-albaştrii au dovedit încă o dată și joi că au deficiențe la fazele fixe. Ambele goluri ale celor de la Călărăşi au fost marcate în urma unor astfel de momente ale jocului.

„A fost un joc echilibrat, un joc în care ne-am creat câteva ocazii să marcăm. Am primit două goluri din faxe fixe, două goluri identice. Nu înțeleg de ce nu avem aceeași concentrare la fazele fixe, să reușim să câștigăm duelurile. Ratăm și foarte mult”, a spus antrenorul FCSB, Nicolae Dică, la finalul partidei, citat de digisport.ro.

În sferturile de finală s-au mai calificat echipele AFK Csikszereda (scor 6-5 cu Dinamo la loviturile de departajare), CFR Cluj (scor 1-0 cu Gaz Metan Mediaş), Sepsi Sfântu Gheorghe, după 5-0 cu CS Mioveni, Astra Giurgiu (4-3 după prelungiri cu Universitatea Cluj), CSU Craiova (4-1 cu Turris-Oltul Turnu Măgurele), Hermannstadt (3-0  cu FC Voluntari) şi FC Viitorul (2-2, 5-3 la loviturile de departajare).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri