Curtea de Apel a amânat pentru 24 august judecarea cererii FC Rapid de suspendare a executării silite

Data publicării:
rapid bucuresti-3

Decizia a fost luată pentru lipsă de procedură, cu absenţa părţilor.

La Curtea de Apel au fost prezenţi şi aproximativ o sută de fani rapidişti, 20 fiind în sala de judecată. În 12 iulie, Curtea de Apel Bucureşti a amânat pentru 20 iulie, judecarea cererii FC Rapid de suspendare a executării silite.

Motivul acestei decizii de atunci a fost faptul că avocata clubului Rapid nu a avut împuternicirea semnată de către lichidatorul judiciar Aurel Brihac, aflat în concediu.

Instanţa a decis astfel amânarea judecării cauzei, apărătorul Rapidului depunând o altă cerere în numele societăţii Azuga Waters, unul dintre creditorii grupării giuleştene, care şi-a însuşit petiţia de suspendare a executării silite.

Executarea silită a fost cerută de SC Fotbal Club Rapid a fost cerută de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bucureşti, de mai multe persoane şi de firme, printre care Ana Hotels SA, Ana Imep SA şi Compania Romprest Service SA.

În 7 iulie, Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea de suspendare a hotărârii de intrare în faliment a Clubului de Fotbal Rapid, decizia nemaiputând fi atacată la o altă instanţă.

Avocaţii clubului Rapid Bucureşti au solicitat instanţei suspendarea, pe calea ordonanţei preşedinţiale, a executării deciziei din 13 iunie a Tribunalului Bucureşti prin care s-a dispus intrarea clubului în faliment.

“În temeiul art 105 rap. la art.107 alin. 1 lit.C din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei, dispune intrarea în faliment prin procedura generală a debitorului. În temeiul art. 107 alin. 2 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei ridică dreptul de administrare al debitorului şi dispune dizolvarea societăţii debitoare”, se arată în decizia pronunţată în 13 iunie de Tribunalul Bucureşti.

Instanţa a dispus sigilarea bunurilor din averea FC Rapid şi trimiterea de notificări tribunalelor din alte judeţe în care clubul are bunuri, în vederea sigilării, prin lichidatorul judiciar.

Instanţa arăta că decizia poate fi contestată cu recurs, în termen de şapte zile de la comunicare. Termenul pentru continuarea procedurii a fost stabilit la 30 septembrie 2016.

Conducerea FC Rapid arăta atunci că Tribunalul Bucureşti a decis în mod eronat intrarea în faliment a societăţii care administrează clubul, astfel că hotărârea va fi contestată, iar echipa îşi va continua activitatea.

Echipa Rapid a reuşit promovarea în Liga I, la finalul sezonului trecut, după un an petrecut în eşalonul secund.

LPF urmează să decidă dacă Rapid va evolua în Liga I.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri