Dan Petrescu s-a îmbogăţit din rezilieri

Data publicării:
dan petrescu

Sărbătorile i-au adus o veste foarte bună din punct de vedere financiar lui Dan Petrescu. Antrenorul care a fost campion al României cu Unirea Urziceni a câştigat procesul cu ruşii de la Kuban Krasnodar, de care s-a despărţit la începutul lunii octombrie, şi urmează să primească o despăgubire de jumătate de milion de euro, scrie digisport.ro.

dan petrescu

„Bursucul” a apelat la judecată, după ce oficialii ruşi nu au respectat eşalonarea plăţilor, iar acum Kuban este obligată să plătească 500.000 de euro, pentru a nu primi interdicţie la transferuri.

Tehnicianul de 49 de ani confirmă astfel că este un excelent negociator şi că reuşeşte să-şi asigure contracte „beton”, care îi aduc sume importante de bani, chiar dacă rezultatele sportive nu sunt cele pe care şi le doreşte. În ultimii doi ani şi jumătate, fostul fundaş dreapta al naţionalei României a obţinut compensaţii de 6,5 milioane de euro de la echipele de la care a fost demis.

Mai mult de o treime din această sumă - 2,5 milioane de euro - i-a intrat în conturi în ultima jumătate a lui 2016. Petrescu a fost dat afară de la Jiangsu Suning, iar chinezii i-au plătit două milioane de euro pentru a accepta rezilierea contractului. La aceşti bani se adaugă cei câştigaţi în instanţă de la Kuban.

Diferenţa până la 6,5 milioane o reprezintă compensaţiile primite de la Dinamo Moscova, pe care a pregătit-o două sezoane, şi de la Al Arabi, unde a rezistat doar jumătate de an. Cele două cluburi i-au plătit câte două milioane de euro ca să-l convingă să plece.

În prezent, Dan Petrescu antrenează în Emiratele Arabe Unite, la Al Nasr Dubai. Românul e pe locul 6 în clasament, după ce a înregistrat trei succese consecutive.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri