Sari la conținut

Daum: Nu ştiu cât voi rămâne, nu depinde de mine

Selecţionerul Christoph Daum a declarat luni seară că nu ştie dacă va rămâne la echipa naţională după încheierea preliminariilor CM-2018. El a mai spus că nu vrea să-şi dea demisia „sub impulsul emoţiilor” şi a reafirmat că naţionala, care a ratat calificarea la CM din 2018, trebuie reînnoită, relatează News.ro.

Christoph Daum_ROMANIA_DANEMARCA_CLUJ_02_INQUAM_PHOTOS_Sandor_Manases

Foto: Inquam Photos / Sandor Manases

„Trebuie să construim o echipă nouă, am văzut câteva faze bune, dar până se vor adapta e nevoie de timp, am văzut progres, am fost foarte motivaţi, dar nu ne-am putut crea ocazii de gol. Echipa trebuie reînnoită, avem nevoie de jucători tineri, trebuie să construim o nouă echipă, lucru foarte dificil. Nu ştiu cât voi rămâne, nu depinde de mine, nu iau eu această decizie, contractul se va încheia după aceste preliminarii, nu eu voi decide viitorul. Mă voi gândi, voi vorbi cu preşedintele FRF şi vom vedea. Sunt foarte fericit că sunt aici, am învăţat multe despre România şi fotbalul românesc, am venit cu multe propuneri, dar este un proces lung. Am fost fericit să fiu aici şi împărtăşesc dezamăgirea fanilor români. Sunt foarte supărat că nu am putut oferi o calificare”, a declarat Daum, la TVR.

Întrebat dacă îşi va da demisia, Daum a răspuns: „Este doar o întrebare de presă, nimeni nu este vinovat, trebuie să devenim mai buni şi mai puternici. Trebuie să discutăm, am fost atacat de când am venit, este o plăcere să lucrez pentru România, trebuie să discut cu Federaţia, voi lua o decizie. Acum sunt puţin dezamăgit de multe lucruri, trebuie să mă calmez. Sunt supărat din cauza rezultatului şi a presei, de 8-9 luni mă întrebaţi dacă trebuie să demisionez, mă voi gândi, nu vrea să dau un răspuns sub impulsul emoţiilor”.

Selecţionata României a fost învinsă de naţionala Muntenegrului, scor 1-0, în etapa a opta a Grupei E şi a ratat orice şansă de calificare la Cupa Mondială din 2018. Golul a fost marcat de Jovetic, în minutul 75, cu o lovitură cu capul.