Daum, pe făraș. Este selecționerul cu cele mai slabe rezultate din istoria naționalei

Data actualizării: Data publicării:
daum
Foto: Inquam Photos / Sandor Manases

Victorie mult aşteptată pentru naţionala de fotbal a României. Christoph Daum pleacă. Neamţul a refuzat să demisioneze deşi a ratat calificarea la Mondialul din Rusia şi a fost criticat din toate părţile. Dar astăzi a primit lovitura de graţie. Comisia Tehnică a Federaţiei de Fotbal a propus rezilierea contractului.

Christoph Daum a fost prezentat oficial în vara anului 2016, după ce România fusese eliminată în faza grupelor la Euro 2016. Neamţul nu mai antrenase de doi ani, dar a venit plin de optimism. A promis calificarea la Mondialul din 2018, un joc spectaculos şi ofensiv, şi că va învăţa rapid limba română. Nimic nu s-a îndeplinit.

Christoph Daum, selecţionerul României: Am spus că, şi dacă ar fi pe margine Mourinho sau Guardiola, nu ar fi mai bine.

Christoph Daum a stabilit un record: este selecţionerul cu cele mai slabe rezultate din istoria de aproape un secol a echipei naţionale.

Răzvan Burleanu, preşedintele FRF: Vina este a noastră, a tuturor, în primul rând eu, îmi asum această vină. Probabil în ceea ce privește desemnarea lui Christoph Daum și neîndeplinirea obiectivului de calificare la Campionatul Mondial.

Întâmpinat cu speranţă, neamţul a pierdut treptat sprijinul tuturor. Specialişti, public şi jucători.

Christoph Daum, selecţionerul României: Aţi învăţat să aveţi răbdare sau vreţi totul ieri şi chiar şi astăzi e prea târziu? Mă întreb dacă mai are sens să merg mai departe.

Campion cu Stuttgart în 1992 şi cu Beşiktaş în 1995, Daum şi-a văzut cariera compromisă în vara anului 2000. Antrenorul era ca şi numit selecţioner al Germaniei, însă totul s-a năruit după ce presa a dezvăluit că este consumator de cocaină şi amator de prostituate. Daum a infirmat inițial totul, dar a recunoscut mai târziu, pentru a scăpa de închisoare. Ulterior, a mai cucerit trei titluri de campion: unul cu Austria Viena şi două cu Fenerbahce.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri