Derby-ul Dinamo-Steaua. 900 de jandarmi vor asigura culoare de securitate pentru suporteri

Data publicării:
suporter steaua-Mediafax Foto-Alexandru Dobre

Circa 40.000 de suporteri ai ambelor echipe sunt aşteptaţi pe Naţional Arena, iar jandarmii au pus la punct un plan nou de securitate. Pentru prima oară înaintea unui meci, galeriile vor merge spre stadion printr-un cordon viu, format din peste 900 de jandarmi.

Dinamoviştii vor fi preluaţi de la stadionul din şoseaua Ştefan cel Mare, vor fi escortaţi şi vor trece de zona Obor. Apoi, de la Mihai Bravu vor fi direcţionaţi spre una dintre intrările de pe Naţional Arena.

Pentru stelişti planul este cu totul altul. „Jandarmeria ne va da un anumit punct de întâlnire. Noi ne vom strânge la punctul respectiv, după care vom merge spre stadion”, spune Gheorghe Mustață, liderul galeriei Stelei.

Cel mai probabil, spun jandarmii, steliştii vor fi aduşi pe traseul Alba Iulia, Bulevardul Decebal şi direcţionaţi spre Naţional Arena pe o intrare separată, alta decât cea folosită de fanii din Ştefan cel Mare.

Suporterii celor doua echipe vor fi ținuți departe unii de ceilalți inclusiv la intrarea pe stadion. Steliștii vor intra pe bulevardul Basarabia, iar dinamoviştii vor fi direcționați exact pe partea opusă.

„Este o masură luată în premieră pentru această partidă. Ne dorim sa evitam contactul dintre suporterii celor doua echipe astfel incat sa fie condusi spre stadion pe trasee securizate”, a explicat Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București.

Pentru că este o partida cu risc mare, la meci vor fi prezenți şi un procuror, şi un reprezentant al prefectului Capitalei. Acesta poate ordona intervenţia în forţă a jandarmilor pe stadion, dacă cele două galerii devin violente, dar are nevoie si de aprobarea procurorului.

Rivalitatea dintre suporterii Stelei şi cei de la Dinamo este recunoscută. Până acum, 21 de suporteri stelişti şi 22 de dinamovişti au primit interdicţie să intre pe stadioanele din România, în urma incidentelor violente în care au fost implicați.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri