Descindere a DNA la sediul FRF. Se ridică documente din perioada în care Ionuț Lupescu era director

Data actualizării: Data publicării:
frf bun

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au descins, miercuri, la sediul Federației Române de Fotbal. Din primele informații, ar fi vizate contracte semnate în perioada 2008-2010, pe când forul era condus de Mircea Sandu, iar unul dintre actualii candidați la președinția FRF, Ionuț Lupescu, ocupa funcția de director general, scrie digisport.ro.

Acțiunea DNA, care a avut ca obiect ridicarea de documente, a venit după o serie de dezvăluiri făcute de actualul președinte de la Casa Fotbalului, Răzvan Burleanu, despre Ionuț Lupescu, principalul contracandidat la alegerile programate pe 18 aprilie.

Actualul șef al FRF a făcut referire, în ultima perioadă, la mai multe nereguli găsite în actele de la Federație, cu privire la contracte între instituție și firme ale lui Ionuț Lupescu, pe atunci angajat al forului, în funcția de director general.

Vineri, Burleanu, a publicat, pe site-ul său, informaţii despre ilegalităţi care ar fi fost comise de contracandidatul său la alegerile din 18 aprilie, Ionuţ Lupescu. Sub titlul „Povestea unui comision marca Lupescu”, Burleanu a scris că fostul internaţional a încheiat un contract, în 2009, când era director în cadrul FRF, prin care a plătit un comision unui apropiat.

Lupescu a semnat, în 2009, un contract între FRF şi Astra Bettings, care trebuia să se întindă până în 2011 şi să aibă o valoare de aproximtiv 400.000 de euro. Federaţia a încasat numai 53.000 de euro pentru că, la 31 iulie 2009, la câteva luni după semnarea contractului, Astra Bettings a pierdut licenţa de organizare a jocurilor de noroc ca urmare a datoriilor cumulate către Direcţia Generală de Administrare Fiscală şi, ulterior, a intrat în faliment. FRF a plătit un comision de 15 la sută din suma încasată din acest contract lui Daniel Smeadă, PR manager din partea Astra Bettings, pentru intermedierea semării înţelegerii Burleanu afirmă că Daniel Smeadă era partener de afaceri cu Anna-Claudia Lupescu, fiind din 2007 asociatul surorii directorului General FRF în firma TOP LINE MEDIA SRL, având ca obiect de activitate publicitatea.

Cu o zi în urmă, marți, 13 martie, Ionuț Lupescu și-a depus dosarul de candidatură la alegerile pentru postul de președinte al Federației Române de Fotbal. Atunci, fostul mijlocaș al echipei naționale a vorbit despre decizia de a candida și urmările sale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri