AAIB: Un pasager al avionului prăbuşit apare în imaginile transmise de submarinul telecomandat

Data actualizării: Data publicării:
localizare avion emiliano sala
Foto: BBC News

Epava avionului în care se aflau pilotul David Ibbotson şi fotbalistul Emiliano Sala este într-o stare bună, pe fundul mării, la o adâncime de 63 de metri, a declarat David Mearns, conducătorul echipei private de căutare, care nu își explică cum de aeronava este încă aproape intactă, după ce s-a prăbușit în apă. 

localizare avion emiliano sala
Foto: BBC News

ACTUALIZARE: Departamentul britanic de Investigare a Accidentelor Aviatice (AAIB) a anunţat, luni, că un ocupant al avionului Piper Malibu, aflat pe fundul Canalului Mânecii, apare în imaginile transmise de submarinul telecomandat.

"În mod tragic, un ocupant este vizibil în epavă, pe imaginile video tarnsmise de ROV (Remotely Operated Vehicle, submarin telecomandat). AAIB ia în considerare paşii următori, consultându-se cu familiile pilotului şi pasagerului şi cu poliţia", a anunţat AAIB, într-un comunicat.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"Am localizat epava avionului pe fundul mării la o adâncime de 63 de metri în primele ore de căutare (n.r. - duminică). Ei (n.r. - anchetatorii AAIB) au folosit vehiculul lor telecomandat, un submarin prevăzut cu camere şi lumini şi au confirmat că avionul era într-o stare bună. Au văzut numărul de înmatriculare (n.r. - N264DB) şi, în mod surprinzăor, mare parte din avion este acolo. Ne aşteptam să-l găsim împrăştiat pe o suprafaţă mare. E rupt, dar mare parte din el e acolo", a declarat Mearns pentru BBC, adăugând că este posibil să fie găsite corpurile celor două persoane, scrie News.ro. 

De recuperarea epavei se va ocupa AAIB, organizaţia britanică de investigare a accidentelor aviatice, care are o navă în zonă, Geo Ocean III.

Epava avionului în care se afla fotbalistul argentinian Emiliano Sala şi pilotul David Ibbotson a fost găsită, duminică, pe fundul Canalului Mânecii.

Conducătorul echipei private de căutare, David Mearns, a confirmat pe contul său de Twitter descoperirea epavei, la fel AAIB.

Familiile celor două persoane dispărute au fost informate de poliţie. Mai multe detalii vor fi oferite, luni, într-o conferinţă de presă, de AAIB.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri