Dinamo – Steaua: derby-ul cu numărul 153, 45.000 de suporteri, 1.000 de agenţi de ordine. Detalii de acces şi restricţii în trafic

Data publicării:
steaua dinamo

Meciul orgoliilor din fotbalul românesc strânge duminică peste 45.000 de suporteri pe Arena Naţională. Va fi confruntarea cu numărul 153 dintre Dinamo şi Steaua, dar şi dintre galeriile acestor formaţii, poate cele mai mari rivale de pe scena fotbalistică românească. Forţele de ordine nu riscă nimic, aşa că măsurile de securitate sunt deosebit de stricte. Stadionul a fost deja securizat, iar la amiază intră în vigoare restricţiile de circulaţie.

Fanii alb-roşii vor avea propriul lor coridor de acces pe stadion, iar galeria stelistă va fi escortată de jandarmi. Astfel, suporterii dinamovişti vor intra din străzile Maior Coravu şi Pierre de Coubertin, în timp ce steliştii au rezervată intrarea dinspre Bulevardul Basarabia.

În total, 1.000 de jandarmi, poliţişti şi agenţi de securitate sunt mobilizaţi pentru a ţine în frâu orgoliile celor două galerii. Mai multe patrule de jandarmi au încercuit deja Arena Naţională.

În seara confruntării, porţile stadionului se deschid la 19:30 de minute, iar circulaţia în zonă este restricţionată înaintea partidei. Spectatorii nu au voie să intre pe stadion cu băuturi alcoolice, materiale pirotehnice sau alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor, şi nu au voie să afişeze inscripţii care incită la ură, discriminare şi violenţă.

Ca măsură suplimentară de precauţie, jandarmii au decis să oprească toate autoturismele care vor să intre în complexul Arenei Naţionale pentru ca nimeni să nu poată introduce înainte de meci materiale pirotehnice pe stadion. Se crede că multe din materialele pirotehnice introduse pe Arena Naţională „sunt introduse pe stadion cu mult timp înainte de sosirea suporterilor la meci”, a declarat pentru Digi24 Georgian Enache, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti.

Masurile de securitate sunt rezultatul rivalităţii notorii între cele două echipe bucureştene. Totuşi, atât suporterii dinamovişti cât şi cei stelişti au anunţat că vor scanda lozinci de protest faţă de retrogradarea rivalei lor comune, Rapid Bucureşti.

Meciul Dinamo - Steaua începe la 21:30 şi este transmis în direct pe Digi Sport 1.

Echipele probabile:

Dinamo: Bălgrădean - Rus, Durimel, Grigore, Fai - Elton, Thicot - C. Matei, Curtean, S. Filip - J. Thomas
Antrenor: Gigi Mulţescu

Steaua: Tătăruşanu - Georgievski, Szukala, Chiricheş, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii - Ad. Popa, Stanciu, Tănase - Piovaccari
Antrenor: Laurenţiu Reghecampf

128 de meciuri între cele două echipe s-au disputat până acum în Liga 1: 45 de victorii Dinamo, 45 de egaluri, 38 de victorii Steaua

victorii consecutive are Steaua în faţa lui Dinamo în toate competiţiile, un record all-time

Citiți pe Digi Sport mai multe informații despre derby-ul fotbalului românesc!


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri