„Doar Dinamo București”. Povestea farsei dinamoviste pe care steliștii nu o vor uita niciodată

Data actualizării: Data publicării:
tribuna veste instructiuni

Marele of al dinamoviştilor atunci când se contrează cu rivalii de-o viaţă, steliştii, este legat de Liga Campionilor. Acolo unde „câinii” din Şoseaua Ştefan cel Mare nu au ajuns să joace niciodată. Marţi seară, la un astfel de meci, în play-off-ul UCL, suporterii lui Dinamo au pus în practică o farsă istorică. Pe Arena Naţională, chiar fanii Stelei au ajuns să afişeze mesajul „Doar Dinamo Bucureşti”, scrie digisport.ro.

dinamo steaua coregrafie

Care este povestea acestei păcăleli? Cu mai multe zile în urmă, Gigi Becali a fost contactat de nişte aşa-zişi suporteri ai Stelei, studenţi în Germania, care au spus că vor să facă o coregrafie 3D memorabilă în tribune. Au susținut că sunt în contact cu o firma din Germania, care orchestrează astfel de coregrafii, dând ca exemple punerile în scenă de pe stadionul Borussiei Dortmund, din Bundesliga. Ca să fie mai credibili, au făcut chiar şi un site al firmei respective, unul care acum este inactiv.

Steliştilor le-au fost prezentate mai multe reprezentări virtuale cu mesaje pe care să le afişeze tribuna (foto jos). Între ele, inclusiv „FCSB = Steaua”. Becali a ales-o pe cea în care erau evocaţi cei 30 de ani care au trecut de la Sevilla, momentul de glorie al fotbalului românesc.

`COREGRAFIE steaua dinamo

„În sfârşit, există cineva dintre suporteri care se implică pentru Steaua”, le-ar fi spus Becali. Conform celor care au pus la cale farsa, oferta lor era ca prima coregrafie să fie gratuită, la meciul cu Manchester City, şi abia la următoarele să se discute şi despre bani.

Duminică, materialele au fost introduse cu camionul pe Arena Naţională, iar luni Valeriu Argăseală urma să dea OK-ul final. Prins cu alte probleme, preşedintele Stelei nu a mai fost la stadion, dar oricum farsorii aveau pregătite şi elemente din coregrafia propusă cu care l-ar fi dus de nas pe oficial.

tribuna veste instructiuni

Toată povestea i-a costat pe dinamovişti 6.000 de euro, iar la ea au participat 16 oameni. În timp ce fanii prezenţi la tribuna a II-a îmbrăcau cuminţi vestele puse pe scaune pentru a-şi arăta ataşamentul faţă de Steaua, trei dintre cei care au organizat tărăşenia filmau de la tribuna I, iar filmuleţele au invadat apoi mediul online. Povestea chiar a făcut înconjurul lumii, fiind preluată de o mulţime de publicații din America de Sud până în Australia și din SUA până în Rusia.

The Guardian, ENPS, Fox Sports, Mais Futebol, Record, Globoesporte, Sports Illustrated și La Gazzetta dello Sport sunt doar câteva dintre publicațiile care au scris despre imaginile care au făcut înconjurul lumii și au făcut deliciul rețelelor sociale.

Brazilienii de la O Globo au titrat ”Trolling legendar”, englezii de la The Guardian au scris despre„sabotajul” dinamoviștilor, iar italienii de la Gazzetta dello Sport amintesc că fanii steliști credeau că ridică deasupra capului o coregrafie despre aniversarea a 30 de ani de la finala Cupei Campionilor câștigată la Sevilla în fața Barcelonei.

VEDEȚI AICI COREGRAFIA VIDEO

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri