Doi fotbaliști trimişi să se antreneze cu echipa feminină

Data actualizării: Data publicării:
minge fotbal poarta generic

Doi jucători ai echipei Sparta Praga au fost trimişi să se antreneze cu echipa feminină, după ce au făcut comentarii sexiste la adresa unei femei arbitru asistent, la meciul cu FC Brno, scor 3-3, disputat duminică, în etapa a IX-a a campionatului ceh de fotbal, informează BBC, citată de News.ro.

minge fotbal poarta generic

Portarul Tomas Koubek, 24 de ani, a declarat că „femeile trebuie să stea la aragaz”, după ce asistentul Lucie Ratajova nu a semnalizat un ofsaid în partida de la Brno.

Tot „la aragaz” a trimis-o pe Ratajova şi mijlocaşul Lukas Vacha, 27 de ani. El a însoţit cu acestă exprimare o poză a arbitrului asistent, postată pe Twitter.

Preşedintele exceutiv al clubului,  Adam Kotalík, a catalogat afirmaţiile fotbaliştilor drept "inacceptabile" şi i-a trimis la echipa feminină, unde „vor vedea că femeile se pot descurca nu numai la aragaz”.

„Abia îi aşteptăm pe băieţi să se antreneze cu noi”, a declarat căpitanul echipei feminine, Iva Mocova. 

Vorbind depsre meciul de duminică, intenaţionalul ceh Koubek a adăugat că „femeile nu ar trebui să arbitreze mecuri masculine”. Ulterior, el a postat o fotografie pe Facebook, cu soţia şi cu fiica lui, precizând că doreşte să le ceară scuze tuturor femeilor.

Vacha, jucător ce a evoluat şi el în echipa naţională, a precizat că el s-a referit la o greşeală de arbitraj care a influenţat rezultatul meicului, nu la toate femeile.

Reluările au arătat că mijlocaşul Alois Hycka de la Brno a fost câţiva metri în ofsaid atunci când a marcat golul egalizator, în minutul 90+2.

Kobek va fi judecat, joi, de Comisa de Disciplină a federaţiei cehe pentru remarcele sale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri