Dosarul dezafilierii Craiovei. Procesul lui Mircea Sandu și al lui Mitică Dragomir va începe pe 12 septembrie

Data publicării:
dumitru dragomir - mfax

20 iulie 2011. Şedinţa Comitetului Executiv al FRF decidea excluderea formaţiei Universitatea Craiova din prima ligă. Oficialii au invocat încălcarea regulamentelor şi a statutului federaţiei. Nimeni însă nu a detaliat şi în ce constau faptele incriminate. 

Câteva luni mai târziu, federaţia lovea în plin bugetul clubului. Craiova a pierdut aproape16 milioane de lei, după ce mai mulţi jucători au primit undă verde să plece la alte cluburi. Contractele fotbaliştilor fuseseră puse sub sechestru de statul român, în contul unor datorii mai vechi ale Craiovei.

"Direcţia Generală a Finanţelor Publice Dolj dispusese sechestrarea bunurilor mobile ale S.C. Fotbal Club U Craiova S.A. și totodată indisponibilizase un număr de 39 de jucători de fotbal care aveau încheiate contracte civile cu clubul respectiv", se arată în rechizitoriul DNA.

Dezafilierea Universităţii Craiova a fost însă legată şi de faptul că şefii de atunci ai echipei ar fi încasat drepturile de televizare în conturile altor societăţi şi nu ale clubului. Procurorii susţin însă că această practică este legală şi, mai mult, e practicată frecvent şi de alte asociaţii sportive din România. Votul celor zece membri ai comitetului FRF care au aprobat excluderea a fost influenţat în mod ilegal, cu acest argument, au motivat procurorii.

Citește și: Dumitru Dragomir și Mircea Sandu, trimiși în judecată în dosarul dezafilierii Universității Craiova

"Votul din şedinţa de excludere a Craiovei s-ar fi dat numai ca urmare a exercitării influenţei şi autorităţii de către Sandu şi Dragomir, fără a fi în deplină cunoştinţă de cauză referitor la conţinutul a ceea ce s-a susţinut că este o abatere disciplinară gravă", se mai menționează în rechizitoriul DNA.

Președintele FRF, Mircea Sandu, președintele LPF, Dumitru Dragomir, sunt acum trimişi în judecată. Imediat după notificarea celor doi inculpaţi, Federaţia Română de Fotbal a reacţionat cu un comunicat, în care instituţia le apără celor doi nevinovăţia.

„FRF respinge acuzaţiile formulate de procurorii DNA şi îşi exprimă încrederea că justiţia va confirma faptul că decizia de excludere a fost luată în conformitate cu regulamentele în vigoare", se arată în comunicatul forului fotbalistic.

Procesul celor care conduc destinele fotbalului românesc de mai bine de 15 ani va începe pe 12 septembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri