Fotbal | Duel românesc în Europa League

Data actualizării: Data publicării:
colaj

Astra Giurgiu şi-a aflat adversara din şaisprezecimile Europa League, dar giurgiuvenii nu sunt singurii români care au avut emoţii la tragerea la sorţi de luni. De altfel, un duel românesc va avea loc în această fază a competiţiei, scrie digisport.ro.

colaj

Zenitul lui Mircea Lucescu se va lupta pentru un loc în optimile competiţiei cu Anderlecht, echipa care i-a transferat în această vară de la Steaua pe Alexandru Chipciu şi Nicolae Stanciu.

„O nucă tare pentru Anderlecht: Zenit Sankt Petersburg”, au notat belgienii de la anderlecht-online.be.

Cele două echipe au câştigat competiţia în trecut: Anderlecht, în 1982-83, în timp ce Zenit s-a impus în a doua întrecere europeană în stagiunea 2007-08.

La puține minute după ce s-au stabilit sorții, la tragerea de la nyon, alexandru chipciu (27 de ani) a spus, în exclusivitate pentru digi sport, cum comentează primul duel din viaâța sa cu Mircea Lucescu.

„Cred că vor fi două meciuri grele. Zenit este o echipă extrem de puternică, bine, în această fază a competiției, toate adversarele sunt de calibru, dar pentru mine, și pentru Nicu (n.r. -Nicușor Stanciu), este o onoare că vom putea juca împotriva, poate, a celui mai mare antrenor român al tuturor timpurilor. Sper, însă, ca noi să fim cei care ne vom califica”, a spus Chipciu la Digi Sport.

Dueluri din şaisprezecimile Europa League în care sunt implicaţi români:

  • Ludogorets (Moţi, Keşeru) - FC Copenhaga;
  • Olympiacos - Osmanlispor (Rusescu);
  • Rostov (Prepeliţă) - Sparta Praga;
  • Monchengladbach - Fiorentina (Tătăruşanu);
  • Hapoel Beer-Sheva (Hoban) - Beşiktaş.

Meciurile din șaisprezecimile Europa League vor avea loc pe 16 februarie (tur) și 23 februarie (retur). Capii de serie vor juca a doua manșă pe teren propriu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri