Spania - România, 5-0. „Tricolorii”, îngenuncheați. Patru goluri într-o repriză, după 57 de ani

Data actualizării: Data publicării:
echipa nationala de fotbal
Foto: Facebook Echipa Națională

Echipa națională a României a fost umilită, luni, de selecționata Spaniei în ultimul său meci din grupa F din campania de calificare la Campionatul European din 2020, disputat pe stadionul „Wanda Metropolitano”. A fost 5-0 pentru gazde, cu 4-0 la pauză. De 57 de ani România nu a mai fost condusă la pauză la un asemenea scor.

Jucătorii români nu au mai pierdut un meci cu 5-0 de la partida cu Serbia din martie 2010. Putea fi și mai rău. Pe Wanda Metropolitano, spaniolii au mai avut un gol anulat pentru un fault în atac şi două bare. A fost un meci dominat copios de spanioli, în care românii au fost șterși și abia au avut câteva ocazii să se apropie de poarta adversarilor. Asta cu toate că în tribune au fost câteva mii de români, care s-au auzit, când și când, încurajându-i cu însuflețire.

Jucătorii români rataseră calificarea din preliminarii încă de la etapa trecută, când au pierdut acasă, scor 0-2, cu Suedia.

Anunțul lui Cosmin Contra

Selecţionerul Cosmin Contra a lăsat să se înţeleagă că va părăsi conducerea tehnică a echipei naţionale a României, după înfrângerea cu Spania. „Decizia a fost luată înainte de meci, dar vi se va comunica când se decide că se poate comunica. O să o aflaţi”, a spus Cosmin Contra, intervievat după meci de Pro TV.

Federația Română de Fotbal are mai multe variante de înlocuire a lui Cosmin Contra. Pe lângă Dan Petrescu, Gică Hagi și Mircea Lucescu, Mirel Rădoi, antrenorul „tricolorilor mici”, este o propunere viabilă pentru a veni la națională pentru barajul din Liga Națiunilor.

Ultima șansă pentru România

Totuși, mai există o speranță: naționala are încă o șansă să se califice la EURO 2020 dacă, în martie, va câştiga play-off-ul din Liga Naţiunilor.

Tragerea la sorţi a play-off-ului pentru Liga Naţiunilor va avea loc, vineri, de la ora 13.00, la Nyon. România va juca semifinala, în deplasare, împotriva Islandei sau Scoţiei.

Dacă tricolorii joacă semifinala cu Scoţia, finala o va disputa cu câştigătoarea dintre Norvegia și Serbia.

Dacă România va juca semifinala cu Islanda, adversara din finală va fi stabilită dintre mai multe echipe.

Clasamentul final al Grupei F

Spania - 26 de puncte

Suedia - 21 de puncte

Norvegia - 17 puncte

România - 14 puncte

Insulele Feroe - 3 puncte

Malta - 3 puncte

LIVE TEXT, AICI

ACTUALIZARE 23:36. Fluier final Spania - România, scor 5-0.

ACTUALIZARE 23:34. În minutul 90, Spania înscrie din nou: 5-0. Oyarzabal a marcat cu un şut plasat de la 17 metri.

ACTUALIZARE 22: 40 - România este condusă cu 4-0 la pauză de Spania, în ultimul meci din preliminariile Campionatului European din 2020.

Ibericii au dominat primele 45 de minute și au expediat de cinci ori balonul pe spațiul porții apărate de Ciprian Tătărușanu. Au deschis scorul la opt minute de la fluierul de start, prin Fabian Ruiz, după o gafă colectivă în apărarea României. În minutul 33, scorul a devenit 2-0, după reușita lui Gerard Moreno, același care a marcat și al treilea gol, în minutul 43. Scorul pauzei a fost stabilit în prelungiri, minutul 45+1, după autogolul lui Adrian Rus.

Tot în grupa României se mai joacă partidele Suedia – Insulele Feroe (1-0 la pauză) și Malta – Norvegia (1-1 la pauză).

Pe 1 noiembrie 1962, Spania învingea Romania cu 6-0. Scorul la pauză era 4-0. A fost ultima dată când România a luat patru goluri în prima repriză, scrie gsp.ro.


Știrea inițială:

Înaintea acestui joc, tricolorii au ratat calificarea la turneu final, după eșecul suferit pe Național Arena în fața Suediei, scor 0-2.

Echipele de start:

Spania: Kepa – Jesus Navas, Albiol, Ramos, Bernat – Ruiz, Busquets, Saul – Oyarzabal, Morata, Alcacer
Rezerve: De Gea, P. Lopez, Carvajal, I. Martinez, P. Torres, Thiago, Sarabia, Dani Olmo, Rodri, Gaya, G. Moreno, Cazorla
Antrenor: Robert Moreno

România: Tătărușanu - Romario Benzar, Adrian Rus, Nedelcearu, AlinToșca - Tudor Băluță, Răzvan Marin - Ianis Hagi, Nicușor Stanciu, Florinel Coman - George Pușcaș
Rezerve: S. Lung, Fl. Niță, Ad. Rus, Fl. Coman, Bancu, Keșeru, Mogoș, C. Deac, Alibec, I. Cristea, Cicâldău, Budescu
Antrenor: Cosmin Contra

Potrivit FRF, la meci sunt așteptați peste 12.000 de suporteri români.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri