Galerie Foto EURO 2020: Ungaria - Portugalia 0-3, meci cu 60.000 de spectatori. Campionii Europei au reușit să înscrie abia în ultimele șase minute

Data actualizării: Data publicării:
cristiano ronaldo se bucura la incheierea meciului cu ungaria de la euro 2020
Cristiano Ronaldo a intrat în istorie după meciul Ungaria - Portugalia de la EURO 2020. Este cel mai bun marcator din istoria competiției Foto: Profimedia

Ungaria a fost învinsă, marți, la EURO 20202, în fața propriilor suporteri, de campioana europeană en titre, Portugalia, dar echipa condusă de Fernando Santos, deși a dominat, s-a impus abia pe final, marcând primul gol în minutul 84. Cristiano Ronaldo a făcut dubla și a intrat în istoria competiției.

Meciul din Grupa F a turneului final EURO 2020 s-a desfășurat cu un stadion plin, cu 60.000 de spectatori, care au stat unul lângă altul, fără măști, ca în vremurile de dinainte de pandemie.

Cristiano Ronaldo și coechipierii săi au dominat prima repriză, dar nu au reușit să găsească un punct vulnerabil în poarta apărată de Peter Gulacsi. Ronaldo a ratat cea mai mare ocazie a reprizei, trimițând peste poartă din 7-8 metri, singur cu portarul.

În a doua repriză, maghiarii au prins curaj și s-au apropiat și ei mai des de poarta portugheză. În minutul 80, gazdele și-au ridicat în picioare suporterii, marcând un gol prin Szabolcs Schon, anulat însă pe motiv de offside.

Cristiano Ronaldo, cel mai bun marcator din istoria EURO

Portugalia a deschis în cele din urmă scorul, în minutul 84, cu un gol norocos, rezultat din devierea șutului lui Raphael Guerreiro. Peste doar 2 minute, portughezii au obținut un penalty, transformat fără emoții de Ronaldo, care a marcat al 10-lea gol la un turneu final european, intrând în istoria competiției ca cel mai bun marcator, scrie Mediafax.

Tot Ronaldo a fost cel care a închis în cele din urmă tabela, în minutul 92, driblând totul în careul advers, inclusiv portarul.

Portughezii fac astfel primele 3 puncte în grupă și așteaptă rezultatul meciului dintre Franța și Germania, care se joacă tot marți seara de la ora 22.00.

Portugalia, care a început cu şase dintre campionii europeni din 2016, a dominat jocul şi merita victoria, însă scorul este un pic mai mare decât a arătat în teren, trădând şi o cădere psihică a gazdelor după golul care a rupt echilibrul, notează Agerpres.

Dacă prin prezenţa sa pe teren la Budapesta Cristiano Ronaldo a devenit primul jucător care evoluează la cinci turnee finale EURO, golul din min. 87 l-a făcut şi primul fotbalist care marchează la cinci turnee finale, dar şi golgheterul all-time al EURO. În final, portughezul a ajuns la 11 goluri la turneele finale EURO, fiind urmat în clasamentul golgheterilor europeni de francezul Michel Platini, 9 goluri, şi de englezul Alan Shearer, 7 goluri.

Ronaldo a ajuns la 106 goluri în 176 de selecţii la naţională, fiind aproape de recordul mondial deţinut de iranianul Ali Daei (109 goluri). Lusitanul are 45 de goluri în ultimele 43 de selecţii pentru Portugalia.

Cristiano Ronaldo a fost desemnat la final cel mai bun jucător al partidei Ungaria - Portugalia. „Era foarte important să câștigăm acest meci. A fost o partidă foarte dificilă, Ungaria s-a apărat timp de 90 de minute. Am reușit să marcăm trei goluri în cele din urmă și sunt foarte recunoscător echipei pentru că m-a ajutat să înscriu de două ori și să primesc acest trofeu de om al meciului. Era crucial să pornim cu dreptul și să fim încrezători la următoarele jocuri. Acum trebuie doar să mergem înainte, nu putem merge înapoi. Trebuie să câștigăm și meciul următor”, a spus Ronaldo, citat de digisport.ro.

Fundaşul Pepe a devenit în acest meci, la 38 de ani şi 109 zile, cel mai vârstnic jucător portughez care joacă la EURO.

Puskas Arena, la capacitate maximă

Meciul Ungaria - Portugalia a fost primul de la EURO 2020 care s-a desfăşurat cu „casa închisă”, Puskas Arena fiind la capacitate maximă, spre deosebire de celelalte arene, care permit proporţii mai mici de ocupare a locurilor din cauza pandemiei de coronavirus. Iată cum a arătat Puskas Arena la meciul Ungariei cu Portugalia:

Fanii portughezi se bucură la primul gol înscris de echipa lor în meciul cu Ungaria de la EURO 2020 Foto: Profimedia
Fanii portughezi se bucură la primul gol înscris de echipa lor în meciul cu Ungaria de la EURO 2020 Foto: Profimedia

 

Această înfrângere pune capăt unei serii de 11 meciuri consecutive fără eşec pentru Ungaria.

În celălalt meci din Grupa F, campioana mondială Franţa a învins Germania, la Munchen, cu 1-0.

În etapa a doua, pe 19 iunie, vor avea loc partidele Ungaria - Franţa (Budapesta) şi Germania - Portugalia (Munchen).

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri