EUROPA LEAGUE. Benfica – Newcastle 3-1. Oaspeţii au luat la ţintă barele

Data publicării:
0504 benfica newcastle-58835

Benfica Lisabona a învins, joi seară, pe teren propriu, cu scorul de 3-1, pe Newcastle United, în prima manşă a sferturilor de finală ale Ligii Europa, meci în care oaspeţii aui condus cu 1-0 şi au nimerit de două ori bara.

Englezii de la Newcastle erau văzuţi ca outsideri în duelul cu Benfica, însă au reuşit să deschidă repede scorul pe Stadio da Luz. Papi Cisse a marcat în minutul 17 din pasa lui Sissoko şi tot atacantul senegalez a fost la un pas de 2-0, însă bara a salvat-o Benfica. 

Portughezii au egalat la mijlocul primei reprize prin Rodrigo, al cărui gol a stabilit scorul pauzei.

Repriza a doua a început cu o nouă ocazie imensă a lui Cisse, dar bara s-a opus din nou după scăriţa care îl bătuse pe Artur Moraes. Benfica a trecut în avantaj după o greşeală imensă a lui Santon, care i-a oferit lui Lima şansa golului de 2-1 în minutul 65, cu o pasă neglijentă spre propriul portar.

În final a fost 3-1 pentru Benfica. Taylor a comis henţ în propriul careu, iar Cardozo a închis tabela de la punctul cu var după repetarea primei execuţii.

Au jucat echipele:

Benfica Lisabona: Artur - Andre Almeida, Luisao, Garay, Melgarejo - Gaitan, Matici, Gomes (Perez '61) - Rodrigo (Lima '61), Cardozo (Maxi Pereira '77), Ola John. Antrenor: Jorge Jesus.

Newcastle United: Krul - Simpson (Gosling '83), Taylor, Yanga-Mbiwa, Santon - Perch (Anita '62), Cabaye - Marveaux (Ameobi '81), Sissoko, Gutierrez - Cisse. Antrenor: Alan Pardew.

Meciul a fost arbitrat de o brigadă franceză, cu Antony Gautier la centru.

Partida retur va avea loc în 11 aprilie, la Newcastle.

Iată celelalte rezultate: Tottenham Hotspur - FC Basel 2-2, Fenerbahce Istanbul - Lazio Roma 2-0 și Chelsea Londra – Rubin Kazan 3-1.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri