EUROPA LEAGUE. Petrolul s-a calificat în play-off, după ce a învins cu 2-1, în deplasare, pe Vitesse Arnhem

Data publicării:
5915891-Mediafax Foto-George Filip

După 1-1 la Ploieşti, puţini mai dădeau şanse Petrolului de a trece cu bine de turul trei preliminar. Şi totuşi, deşi Vitesse a început mai bine partida de la Arnhem, ploieştenii au reuşit să deschidă scorul în minutul 21, când Boudjemaa a înscris cu un şut sub transversală.

Echilibrul a fost restabilit în minutul 72, când Van der Heijden a profitat de o nesincronizare a apărării ploieştene.

Situaţia pentru Petrolul s-a complicat în mintul 80, când Alcenat a fost eliminat din joc pentru cumul de cartonaşe galbene.

Când toată lumea aştepta prelungirile, ploieştenii au dat lovitura prin Gicu Grozav, în minutul 90+5,care a transformat impecabil o lovitură liberă de la marginea careului.

Cu scorul general de 3-2, Petrolul s-a calificat în play-off şi aşteaptă tragerea la sorţi care va avea loc vineri.

Au jucat echipele:

Vitesse Arnhem: Velthuizen - Van der Struijk, Kashia, Van der Heijden, Van Aanholt - Leerdam (Propper '67), Kazaişvili (Havenaar '46), Janssen - Ibarra, Pedersen, Chanturia. Antrenor: Peter Bosz.

Petrolul Ploieşti: Pecanha - Alcenat, Geraldo, Yamissi, Guilherme - Hoban, De Lucas - Boudjemaa, Hamza (Mustivar '63), Grozav - Dore (Camara '73). Antrenor: Cosmin Contra.

Cartonaşe galbene: Leerdam '51, Propper '76, Kashia '90+3 / Grozav '11, Yamissi '24, Alcenat '71, '80, Mustivar '90+5.

Cartonaş roşu: Alcenat '80.

Partida a fost arbitrată de o brigadă din Croaţia cu Ante Vucemilovici-Simunovici Jr., ajutat la cele două margini de Borut Krizarici şi Sasa Feges, iar Zlatko Simcici a fost rezervă. Delegat UEFA a fost elveţianul Ilja Kaenzig, în timp ce observator de arbitri a fost ucraineanul Vladimir Petrov.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri