Federaţia iordaniană de fotbal cere o anchetă bănuind că portarul naţionalei feminine a Iranului este bărbat

Data actualizării: Data publicării:
Jucătoare din echipa națională de fotbal feminin a Iranului.
Federaţia iordaniană de fotbal cere o anchetă bănuind că portarul naţionalei feminine a Iranului este bărbat. Foto: Profimedia

Federaţia iordaniană de fotbal a cerut Confederaţiei Asiatice de Fotbal (AFC) să demareze o anchetă pentru a verifica sexul unei jucătoare a echipei feminine a Iranului despre care iordanienii cred că ar fi bărbat, scrie AFP.

Cele două naţionale feminine de fotbal s-au confruntat la finalul lui septembrie, în cadrul Cupei Asiei, Iranul calificându-se la turneul final după lovituri de departajare (4-2).

Portarul Iranului, Zohreh Koudaei, a apărat două lovituri, dar ulterior, preşedintele Federaţiei iordaniene, Prinţul Ali Ben al-Hussein, a postat o scrisoare pe Twitter, prin care solicită „verificarea sexului jucătoarei Koudaei”.

Iordanienii şi-au exprimat îndoiala cu privire la „eligibilitatea jucătoarei”, afirmând că Iranul are nenumărate probleme de „gen şi dopaj”, mai informează AFP, citată de Agerpres.

Antrenoarea echipei Iranului, Maryam Irandoust, a catalogat acuzaţiile „pretexte false” pentru că Iordania „nu acceptă înfrângerea” şi a spus că este pregătită să „furnizeze orice document pe care AFC îl doreşte”.

Cupa Asiei la fotbal feminin este programată să aibă loc în India în perioada 20 ianuarie - 6 februarie.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri