Fostul fotbalist turc Hakan Şukur riscă patru ani de închisoare

Data publicării:
12189674 10154315030583222 697518391865183217 n

Fostul fotbalist turc de talie internatională Hakan Şukur riscă până la patru ani de închisoare. El este acuzat că l-a insultat pe preşedintele turc Recep Erdogan prin mai multe mesaje postate pe platforma de comunicare online Twitter.

Avocaţii fotbalistului susţin că acuzaţiile sunt false şi că fostul star nu a intenţionat să-i jignească nici pe şeful statului nici pe fiul acestuia.

Hakan Şukur a fost trimis în judecată și ar trebui să apară în faţa judecătorilor în câteva săptămâni.

După lovitura eșuată de stat Hakan Şukur a criticat public deciziile guvernului truc de a închide școlile suspectate de legături cu mișcarea lui Gulen.

Procesul pe numele Hakan Şukur este unul dintre zecile de dosare deschise pe numele unor politicieni, sportivi, jurnaliști și celebrități percepute de guvernul turc ca o amenințare la adresa actualului regim de la Ankara.

Hakan Şukur a respins pe Twitter acuzațiile că ar fi fugit în Statele Unite. El a explicat că a mers în America pentru a-și promova proiectul de înființare a unei academii sportive cu predare în limba engleză. 

Hakan Șukur, exclus și de la Galatasaray

Comisia de disciplină a clubului urmează să analizeze solicitarea de excludere, făcută de un membru al grupării imediat după tentativa de lovitură de stat din Turcia. Iniţial, cazul a fost discutat de Consiliul de Conducere, însă acesta a trimis dosarul la Comisia de Disciplină, scrie News.ro.

Hakan Şukur, despre care presa turcă scrie că ar fi un apropiat al lui Gulen, ar locui în Statele Unite. În SUA s-a stabilit de mai mulţi ani şi Fethullah Gulen, acuzat că a instigat puciul eşuat din 15 iulie, din Turcia.

Hakan Şukur, în vârstă de 44 de ani, a jucat o mare parte din carieră la Galatasaray, unde a fost şi coleg cu Gheorghe Hagi şi cu Gheorghe Popescu. El are 112 selecţii în naţionala Turciei, pentru care a marcat 51 de goluri în perioada 1992 - 2007, un record.

După retragerea din activitate, a intrat în politică, iar în 2011 a fost ales parlamentar din partea partidului lui Recep Tayyip Erdogan, partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP).

În 2013, fostul fotbalist a demisionat din partid şi a rămas parlamentar independent. Şukur a candidat şi în 2015, dar nu a mai fost ales.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri