Fotbal | Dan Petrescu va antrena o echipă din Liga 1. Are obiectiv Liga Campionilor

Data actualizării: Data publicării:
dan petrescu2

Rămas liber de contract după despărţirea de Al Nasr Dubai, Dan Petrescu (49 de ani) a revenit în România şi este foarte aproape de a semna cu o grupare de Liga 1. Tehnicianul a recunoscut, într-un interviu exclusiv acordat Digi Sport, că este în negocieri avansate cu CFR Cluj, scrie digisport.ro.

„Negociez cu CFR Cluj, singura echipă din România care m-a căutat să-mi propună un contract. Nu ştiu de unde a apărut informaţia că am fost o variantă pentru Steaua. Cu mine nu a discutat nimeni”, a declarat Dan Petrescu, pentru Digi Sport.

Conducerea clubului CFR Cluj a anunțat că discuțiile cu Dan Petrescu sunt finalizate în proporție de 95% și așteaptă ca numirea noului antrenor să aibă loc cel mai târziu marți, 6 iunie.

Președintele Iuliu Mureșan a anunțat și care va fi obiectivul lui Dan Petrescu la CFR. Cu un buget de cel puțin 8 milioane de euro, ardelenii își propun podiumul și o revenire în cupele europene, cu gândul chiar la grupele Champions League, pentru care, din 2018, se va lupta numai campioana.

„Toate datele sunt avansate, dar mai sunt lucruri în derulare pe care le discutăm. Eu sper că cel mai târziu marți se va oficializa numirea lui Dan Petrescu. 95% e semnat. Bugetul va fi de minimum 8 milioane de euro, poate chiar mai mult. Vrem play-off-ul, apoi podiumul și apoi cupele europene. Echipa va fi pregătită cu gândul la Champions League, la grupe. Trebuie muncă, lot valoros care să se omogenizeze și cu noile metode de lucru, care vor fi altele și mult îmbunătățite sunt sigur de asta”, a spus Iuliu Mureșan.

Deşi Vasile Miriuţă tocmai fusese confirmat în funcţie şi pentru sezonul viitor, conducerea a luat decizia de a aduce un alt tehnician, spre dezamăgirea actualului antrenor.

„Miriuţă este supărat şi-mi pare rău. Ca preşedinte, în viaţă ai parte de tot felul de întâmplări neplăcute. Eu sunt prieten cu Vasile, aşa că l-am sunat şi i-am spus, când lucrurile au avansat mult, pentru că sunt bărbat. Nu i-a căzut prea bine, dar ne vom despărţi amiabil. Eu am o propunere pentru el la club... Dacă o va refuza atunci asta e ne vom despărţi amiabil. Mai are un an de contract şi vom negocia. Am vrut să-l sun pe Vasile şi am reuşit asta înainte ca informaţia cu Dan să apară în presă”, a declarat Iuliu Mureşan la DigiSport.

Din informaţiile Digi Sport, luni sau marţi Miriuţă va avea o întâlnire cu cei din conducere, în care se va negocia despărţirea. Cel mai probabil clujenii îi vor plăti o anumită sumă antrenorului pentru ca despărţirea să aibă loc în condiţii amiabile.


Transmisiuni la Digi Sport:

  • Liga 1, Play-Out, etapa 14: Botoşani - Pandurii, Gaz Metan - Poli Timişoara, Voluntari - Concordia, duminică, ora 21:00, Digi Sport 1, 2, 3
  • Handbal masculin - Champions League Final 4: Veszprem - PSG (Digi Sport 1, sâmbătă, 03.06, ora 16:15) şi Vardar - Barcelona (DigiSport 1, sâmbătă, 03.06, ora 19:00)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri