Fotbal | FRF a primit astăzi de la FIFA o primă decizie în cazul Rapid

Data publicării:
rapid-1

Informaţia nu a fost confirmată direct de federaţie, însă juristul Federaţiei Române de Fotbal a declarat pentru Digi Sport că „FRF nu riscă nicio sancţiune în prezent. Momentan aşteptăm comunicarile de la FIFA, organizaţie care ne va informa după verificările documentelor încheiate între jucător şi club dacă mai este necesară vreo depunctare”.

Precizarea este extrem de importantă dacă ţinem seama că în ultima vreme s-a speculat că FRF riscă inclusiv neparticiparea la turneul final al Euro 2016, iar cluburile din Liga 1 ar fi expulzate de cupele europene pentru că FRF nu a depunctat deja Rapidul.

După cum se ştie, pe 12 mai s-a aflat că FIFA a decis ca Rapidului să i se ia șase puncte din cauza unei datorii către Obed. În Comitetul Executiv al FRF din 16 mai s-a decis trimiterea către FIFA a unei hârtii depuse de Rapid, în care se preciza că s-a ajuns la o înţelegere cu jucătorul care a dat clubul bucureştean în judecată pentru neonorarea unei datorii de aproape 60.000 de euro. Patronul vişiniilor, Valerii Moraru, şi directorul sportiv Dinu Gheorghe susţin că datoria către nigeriano-englez ar fi fost plătită la începutul săptămânii trecute.

Giuleştenii au învins duminică pe Academica Clinceni, 3-1, şi cu o etapă înaintea finalului de campionat au cinci puncte mai mult decît Dunărea Călăraşi şi sunt promovaţi în Liga 1 de pe locul 1 al Seriei 1 din Liga 1, dar aşteaptă o hotărâte definitivă de la Nyon.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri