Fotbal | Thailanda - Australia, meci fără fani din cauza doliului

Data publicării:
minge

Federaţia Thailandeză de Fotbal doreşte ca partida cu echipa naţională a Australiei, care va avea loc la 15 noiembrie în preliminariile Cupei Mondiale din 2018, să se dispute fără spectatori pentru a se respecta doliul după moartea regelui Bhumibol Adulyadej, a anunţat, marţi, L'Equipe, citată de News.ro.

minge

„Meciul se va juca aşa cum este programat. Australia a refuzat ca partida să fie amânată. Ne-am dori ca meciul să se dispute fără spectatori, dar nu ştim încă dacă este posibil acest lucru”, a scris preşedintele Federaţiei Thailandeze de Fotbal, Somyot Poompanmoung, pe pagina sa de Facbook.

Partida Thailanda - Australia, din etapa a cincea a grupei B a preliminariilor asiatice pentru Cupa Mondială din 2018, este programată la 15 noiembrie, de la ora 14:00, la Bangkok.

Regele Thailandei, Bhumibol Adulyadej (88 de ani), suveranul cu cea mai îndelungată domnie din lume, 70 de ani, a încetat din viaţă joi, la spitalul Siriraj.

Pentru thailandezi, monarhul era o figură unificatoare, pe fondul incertitudinii politice care afectează ţara în ultimii ani.

Premierul Prayuth Chan-ocha a declarat marţi dimineaţă că thailandezii trebuie să ia parte la 15 zile de doliu naţional pentru moartea regelui Bhumibol Adulyadej, înainte ca un succesor al acestuia să urce pe tron. Premierul anunţase săptămâna trecută că încoronarea prinţului moştenitor Vajiralongkorn va avea loc doar după incinerarea cadavrului regelui. Însă, tradiţia thailandeză presupune că un rege este incinerat doar după un an de doliu naţional.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri