Sari la conținut
News Alert

Fotbaliștii și mașinile lor. Câte minute au jucat pentru a le achita

Cristiano Ronaldo a trebuit să joace fotbal peste cinci ore ca să-și achite bolidul Bugatti Veyron, în timp ce Jesus Navas a avut nevoie de doar 11 minute pentru Nissanul Micra pe care îl conduce. În același timp, Carlos Tevez și-a amortizat investiția în ”monstrosul” Porsche Panamera Turbo S în doar 11 minute, datorită banilor încasați de la chinezi, iar Lionel Messi își poate permite aproape trei Ferrari F430 Spiders la fiecare 90 de minute jucate, scrie digisport.ro.

ronaldo masina

Foto: Guliver/GettyImages

Fotbaliștii de elită nu au fost niciodată mai bogați decât sunt în prezent. Salariile continuă să crească într-un ritm rapid, iar cu banii încasați mulți dintre ei găsesc să investească în supermașini. Un studiu realizat de cei de la Carspring a descoperit că și cele mai rapide si mai luxoase mașini din lume cu greu reușesc să lase o adâncitură în conturile fotbaliștilor.

Lista completă de 256 de jucători include unele dintre cele mai mari nume și cele mai scumpe mașini din lume. Cristiano Ronaldo, considerat ca fiind cel mai bun jucător de pe planetă în acest moment, are de altfel și cea mai scumpă mașină dintre toți: un Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse, de 1,8 milioane de lire sterline, pentru care a trebuit să joace 5 ore, 15 minute și 20 de secunde.

În mod similar, starul Barcelonei, Lionel Messi, a optat pentru uimitorul Ferrari Spider F430. Aceasta este mult mai lent decât „înnebunitorul” Bugatti și estimat la 173.000 de lire sterline, argentinianul a avut nevoie de doar 31 de minute și 32 de secunde de jucat fotbal pentru a-și achiziționa bolidul. Din top fac parte și fotbaliști care își câștigă existența în China, cum ar fi Graziano Pelle, care a trebuit să joace aproximativ 20 de minute ca să-și cumpere un Morgan Aero 8 pentru suma de 92.610 de lire sterline.

La polul opus, Jesus Navas, care a jucat 256 de meciuri pentru Manchester City, a optat să conducă mult mai umilul Nissan Micra, care are un preț rezonabil de 11.800 de lire sterline. Navas a câștigat suficient de mult sezonul trecut pentru a cumpăra de la constructorul japonez câte o mașină la doar 11 minute și 17 secunde.

xx:xx:xx - Timpul este exprimat în ore:minute:secunde