Germania este noua campioană mondială la fotbal!

Data publicării:
f

 

Min. 122 - Fluier final. Germania-Argentina 1-0!

După ce au spulberat Brazilia în semifinale, nemţii s-au impus cu noroc în marea finală cu Argentina. Prima ocazie a meciului a fost ratată de Higuain. Atacantul lui Napoli nu a putut profita însă de pasa greşită a lui Kroos. Suporterii sud-americanilor aflaţi pe plaja Copacabana s-au bucurat pentru câteva secunde la golul marcat de Higuain. Arbitrul l-a anulat pe motiv de ofsaid, iar tabela a rămas nemodificată.

La poarta celalată, Schurlle l-a pus la încercare pe Romero.

În prelungiri, Howdes a ţintit bara cu o lovitură de cap. Partea secundă a debutat cu o ratare uriaşă a lui Leo Messi. Neuer a scăpat, dar îşi putea îngropa echipa la o intrarea imprudentă asupra lui Higuian. Arbitrul a decis însă că faultul a fost făcut de atacatul argentinian.

După 90 de minute fără goluri, s-a intrat în prelungiri. Schurlle a fost la un pas de deschiderea scorului. Oamenii lui Sabella au ripostat prin Palacio. Vârful lui Inter a încercat un lob pretenţios, iar mingea a ocolit poarta.

Golul decisiv a venit din piciorul lui Mario Goetze. Jucătorul lui Bayern Munchen a reluat perfect centrarea lui Schurlle şi Germania a învins Argentina cu 1 la 0. Pentru nemţi este al patrulea trofeu mondial din istorie, după cele din 1954, 1974 şi 1990.  

Min. 113 - Goetze înscrie pentru Germania în a doua repriză a prelungirilor!  

Recordul de goluri înscrise la o ediţie a unei Cupe Mondiale, 171 la turneul din Franţa, a fost egalat la finala din Brazilia, dintre Germania şi Argentina, duminică, pe Maracana. Germanul Mario Götze a marcat golul cu numărul 171 al Cupei Mondiale, în finala câştigată de Germania în faţa Braziliei.

Min. 91 - RATARE INCREDIBILĂ GERMANIA. Schurrle, din interiorul careului a reluat, dar Romero a fost providențial și a respins

Min. 91 - A început prima repriză a prelungirilor. Messi a ales terenul, Lahm s-a ales cu mingea, la tragerea la sorți realizată de Rizzoli.

Min. 90+3 - FINALUL CELOR 90 DE MINUTE. Urmează două reprize de prelungiri.

Min. 82 - Un spectator a intrat pe teren. Partida a fost întreruptă.

Min. 57 - ARGENTINA cere PENALTY. Higuain, excelent lansat la marginea careului nemților, a fost bruscat de Neuer, în interiorul careului, care l-a lovit cu genunchiul în figură în același timp în care a boxat și mingea. Arbitrul a dictat însă fault în atac!

sursa foto: digisport.ro

Min. 45+1 - BARĂ GERMANIA. Kroos a executat foarte bine un corner, Howedes a reluat în forță cu capul, din interiorul careului, mingea a lovit bara din stânga lui Romero, apoi a revenit în teren la Muller, pe care l-a lovit în șold, apoi mingea a ricoșat spre poartă, dar Romero a prins, din plonjon. Muller era însă în ofsaid. 

Min. 40 - ULUITOARE OCAZIE ARGENTINA. Messi a luat, din nou, o fază pe cont propriu, a intrat în careul mic, a trecut și de Romero, dar Boateng a îndepărtat pericolul în ultimul moment.

Min. 37 - Oportunitate de gol pentru Germania. Schurrle a tras din prima, de la marginea careului, dar Romero a respins extraordinar. Însă, cum Ozil s-a aflat pe traiectoria balonului și era afară din joc, s-a fluierat ofsaid.  

Min. 30 - GOL ANULAT ARGENTINA. HIGUAIN a marcat, din interiorul careului, în stânga lui Neuer, după o centrare perfectă a lui Lavezzi, dar atacantul era în ofsaid. 

Detalii, pe digisport.ro

_________________________

Cele două finaliste de astăzi au câştigat ultima dată Cupa Mondială chiar după finale în care au fost adversare: Argentina lui Maradona în 1986 (3-2) şi Germania lui Matthaus în 1990 (1-0).

Germanii au obținut ultimul mare trofeu în 1996 (Campionatul European din 1996). Naționala germană a câștigat cel mai râvnit trofeu din fotbal pentru prima oară în 1954, a urmat triumful lui Beckenbauer din 1974 şi al treilea trofeu în 1990. Europenii vor juca la Rio pentru a opta oară în ultimul act al unui turneul final al Cupei Mondiale.

Singurele trofee câștigate de Argentina după 1990 sunt Jocurile Olimpice (2004 şi 2008) și Copa America (1993). Sud-americanii au obţinut primul din cele două trofee ale Cupei Mondiale din palmaresul său acasă, în 1978.

La turneul din Brazilia, Germania s-a calificat în finală după victoria zdrobitoare chiar în fața țării gazdă, scor 7-1. Argentina a ajuns ultimul act, după ce a învins Olanda la penaltiuri 0-0 (4-2).

Finala va fi arbitrată de italianul Nicola Rizzoli, în vârstă de 43 de ani, arbitru FIFA din 2007. El va fi ajutat la cele două linii de compatrioţii săi Renato Faverani şi Andrea Stefani, în timp ce rezervă va fi Carlos Vera din Ecuador.

Deținătoarea trofeului, Spania, a plecat acasă încă din grupe. Sâmbătă seară, Olanda a câștigat finala mică în fața Braziliei, scor 3-0. Partida dintre Germania și Argentina a început la ora 22.00, pe arena Maracana, din Rio de Janeiro.

Clasamentul golgheterilor după finala mică a Cupei Mondiale:

6 goluri: James Rodriguez (Columbia)

5 goluri: Thomas Muller (Germania)

4 goluri: Neymar (Brazilia), Lionel Messi (Argentina), Robin van Persie (Olanda)

3 goluri: Arjen Robben (Olanda), Karim Bezema (Franţa), Enner Valencia (Ecuador), Xherdan Shaqiri (Elveţia), Andre Schuerrle (Germania)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri