Gică Popescu, după meciul cu Polonia: Cea mai slabă națională din istorie

Data actualizării: Data publicării:
GHEORGHE POPESCU GICA AGERPRES

Rezultatele naționalei României sunt din ce în ce mai slabe, iar ultima înfrângere, cea cu Polonia, de pe Arena Națională, l-a făcut pe Gică Popescu să spună că aceasta este, poate, cea mai slabă echipă a României din istorie.

GHEORGHE POPESCU GICA AGERPRES

„Mi-a fost rușine în repriza a doua”, spune fostul căpitan al primei reprezentative, care consideră că momentul în care România și-a pierdut identitatea a fost la meciul cu Albania, de la Euro, pierdut cu 0-1 ,într-un moment în care tricolorii aveau nevoie de o victorie pentru a spera la o calificare în fazele eliminatorii.

"Baciul" e de părere că adevărata reconstrucție a naționalei nu a început și că totul e doar o perdea de fum.

„Nu mi-am pus mari speranțe! Polonia a venit temătoare la București, dar noi nu am fost la nivelul la care se așteptau și au prins curaj, pentru că ne tremurau picioarele. În repriza a doua mi-a fost rușine, a fost ca în curtea școlii, un haos total. Poate că în cazul în care Daum făcea o altă echipă, am fi pierdut cu 5-0. Am încetat să mai fiu diplomat! La acel meci cu Albania, echipa noastră națională și-a pierdut identitatea. Adversarii nu ne mai respectă! Toți vor să ne bată de acum!”, a declarat Gică Popescu, în cadrul emisiunii "Euro Fotbal", de pe Digi Sport 1.

„Lucrurile sunt mult mai profunde și mai complexe. O să mai treacă un meci, o să câștigăm, poate, o să avem iar speranțe, dar este nevoie de altceva. Trebuie începută reconstrucția odată, totul este o perdea de fum. Cred că este cea mai slabă echipă națională din istoria fotbalului românesc! Oameni care pot schimba lucrurile în bine nu se pricep și nici nu au demnitatea necesară să își ia oameni mai deștepți decât ei”, a mai spus fostul căpitan al echipei naționale a României și al Barcelonei.

„Nu o să mă convingă nimeni că fotbalul românesc nu are materie primă! Ea trebuie însă căutată. Uită-te la Germania, Belgia, Elveția, sunt printre cele mai puternice. Este imposibil să nu ai rezultate la juniori și apoi să ai la naționala mare, poate fi doar întâmplarea, cum a fost calificarea la Euro. Am văzut însă apoi ce am făcut la turneul final”, a mai spus Gică Popescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri