Sari la conținut

Golgheterul din campionatul Turciei părăsește Beșiktaș din cauza situației politice

Tentativa de lovitură de stat de săptămâna trecută din Turcia şi instabilitatea din această ţară ar putea avea un impact important asupra fotbalului turc.

În timp ce numeroase vedete au ajuns în Campionatul turc în ultimele sezoane, posibilitatea acestora de a face un pas înapoi este mare, notează Digi Sport.

Unul dintre staruri, atacantul internaţional german Mario Gomez, împrumutat de Fiorentina la Beşiktaş Istanbul pentru două sezoane, vara trecută, a decis să părăsească Turcia, din cauza „situaţiei politice”.

A fost o decizie dificilă, la care m-am gândit mult. Trebuie să vă spun, suporterii ai lui Beșiktaș, că e foarte greu pentru mine să nu mai joc pentru acest frumos club în fața voastră, a unor fani minunați. Motivul deciziei este situația politică. Nu sunt alte motive care m-au îndemnat să iau această decizie. E din cauza evenimentelor teribile care au avut loc în ultimele zile. Sper să înțelegeți. Sper că aceste neînțelegeri politice se vor rezolva într-o manieră pașnică cât mai curând posibil. Atunci voi vrea să joc din nou pentru Beșiktaș. Clubul și țara mi-au devenit dragi în ultimul an. Sper să vă revăd în curând”, a scris sportivul pe pagina sa de Facebook.

Atacantul în vârstă de 31 ani a fost golgheterul campionatului de fotbal al Turciei în sezonul trecut, cu 26 de goluri marcate.