Grecia s-a calificat în optimi printr-un penalty înscris în ultimul minut

Data publicării:
grecia ivoire

sursa foto: digisport.ro

Remiza obţinută în meciul cu Japonia le-a dat curaj grecilor, care au început meciul împotriva Coastei de Fildeş cu speranţe de calificare. Holevas a avut prima mare ocazie pentru viitoarea adversară a României din preliminariile EURO 2016. Fundaşul de la Olympiakos a nimerit însă transversala cu un şut puternic din marginea careului.

Rezerva Samaris şi-a adus echipa în avantaj chiar înainte de pauză, iar Grecia era la 45 de minute de optimi.

În repriza a doua, veteranul Karagounis a fost la un pas de a majora diferenţa de scor, dar bara i-a salvat pe africani. În loc de 2-0, a fost 1-1: Gervinho l-a servit excelent pe Bony, iar atacantul lui Swansea nu a ratat şansa egalării.

Grecii au obţinut o victorie dramatică în prelungiri. Samaras a fost faultat în careul advers şi tot el a transformat lovitura de la unsprezece metri. S-a terminat 2-1, iar jucătorii lui Fernando Santos au sărbătorit calificarea în optimile de finală, acolo unde vor întâlni Costa Rica. 

Detalii pe digisport.ro

Clasamentul final al grupei C este următorul: 1. Columbia - 9 puncte, 2. Grecia - 4 puncte, 3. Coasta de Fildeş - 3 puncte, 4. Japonia - 1 punct.

În optimile de finală, Columbia va întâlni Uruguay (sâmbătă, de la ora 23.00, la Rio de Janeiro), iar Grecia va juca împotriva Costa Ricăi (duminică, de la ora 23.00, la Recife).

România debutează la 7 septembrie, la Atena, cu Grecia, în preliminariile Campionatului European din 2016.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri