Haos în Liga 1, meciuri amânate. LPF: Să decidă FRF dacă joacă Rapid sau Poli

Data publicării:
lpf

 

„Câteva situații speciale din fotbalul românesc ne-au făcut să vă invităm în seara asta, târziu, ca să lămurim anumite probleme. Problema principală este clubul Rapid. Dimineață aveam o poziție, în funcție de un document de la administratorul judiciar. După amiază, a mai apărut un document, s-a schimbat poziția administratorului judiciar. E o speranță pentru Rapid, un club de tradiție, care și-a câștigat dreptul de a juca în Liga 1 pe teren”, a spus președintele LPF, potrivit Digi Sport.

Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a dezvăluit apoi că Liga Profesionistă de Fotbal și-a declinat competența în a decide care dintre Rapid și Poli Timișoara are drept de joc în următorul sezon al Ligii 1 și a aruncat mingea în curtea FRF.

Astăzi, de dimineață, lichidatorul judiciar al clubului Rapid a spus că acesta nu mai poate presta activități sportive. În această seară, domnul lichidator și-a schimbat punctul de vedere. Cred că-l cheamă domnul Brihac. Poate că asta era minunea de care vă vorbeam de dimineață. Secretarul general al LPF va sesiza Comisia de Disciplină a FRF, hotărârea acesteia putând fi atacată la Comisia de Recurs. Vom înainta mai departe cauza către Comisia de Disciplină, care să decidă dacă sunt sau nu îndeplinite condițiile legale pentru ca Rapid să continue sau nu în Liga 1”, a declarat Justin Ștefan, care susține că partidele pe care ar fi trebuit să le dispute Rapid sau ACS Poli să fie amânate: „Meciurile Rapidului sau ACS Poli Timișoara vor fi amânate până la soluționarea cauzei”.

Gino Iorgulescu a solicitat ulterior FRF să întrunească în mod extraordinar Comisia de Disciplină, pentru a decide soarta ultimei participante în Liga 1.

Facem apel la Comisia De Disciplină să se întrunească cât mai repede, pentru că începe campionatul”, a spus șeful LPF.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri