ÎN FAȚA TA. Răzvan Burleanu: La națională vine un antrenor străin. Va fi anunțat până în 10 iulie

Data publicării:
burleanu in fata ta

Viitorul antrenor al naționalei de fotbal nu va fi român, spune Răzvan Burleanu, președintele FRF.

„Pot să vă spun că va fi un antrenor străin de grupurile de interese. Un antrenor străin de tot ce a însemnat ținerea fotbalului românesc în această mlaștină”, a spus el la Digi24.

Președintele FRF a explicat că va fi vorba, în premieră pentru naționala de fotbal, de un antrenor străin. Întrebat dacă acesta vine din Germania, Răzvan Burleanu nu a negat.

El a explicat că FRF s-a concentrat pe țări cu o cultură fotbalistică bogată, dar care au trecut și printr-un „proces de reconstrucție” - Germania, Belgia și Olanda. Au fost luați în considerare și antrenori francezi, a adăugat el.

„Fotbalul românesc, dincolo de această numire, are nevoie să accelereze foarte puternic toate proiectele pe care le-am început în urmă cu doi ani, în această zonă de reconstrucție. Astfel că atenția noastră s-a concentrat pe câteva modele: modelul german, modelul belgian, modelul olandez”, a spus Răzvan Burleanu.

El a spus că negocierea se apropie de final.

„Suntem foarte aproape de a ne îndeplini ținta, și anume antrenorul nr. 1 de pe lista pe care am întocmit-o. Suntem pregătiți ca până la finalul Campionatului European să putem să anunțăm numele noului selecționer și să-l și prezentăm”, a spus Răzvan Burleanu.

Întrebat dacă este vorba despre un antrenor german, având în vedere că șeful FRF s-a întors recent din Germania, acesta nu a negat. A mai dezvăluit că viitorul selecționar este liber de contract, în acest moment.

Răzvan Burleanu a precizat că nu poate da mai multe detalii, la cererea antrenorului cu care se poartă negocierile.

El a vobit însă despre profilul antrenorului pe care îl dorește pentru echipa națională: „În primul rând căutăm un antrenor cu autoritate, cu personalitate, care să se fi bătut pentru trofee în mai multe țări și să le fi și câștigat. Contează foarte mult adaptabilitatea. În același timp, avem nevoie de un antrenor care să-și dorească foarte mult performanță”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri