Încă o surpriză în debutul noului sezon din Liga 1: Viitorul, învinsă acasă de o nou promovată

Data actualizării: Data publicării:
hagi

Formaţia FC Viitorul a fost învinsă, duminică, acasă, cu scorul de 1-0, de echipa nou promovată Dunărea Călăraşi, într-un meci din prima etapă a Ligii I, în care Ianis Hagi a ratat un penalti şi elevii lui Gheorghe Hagi au jucat în inferioritate numerică pe final.

Golul a fost marcat de Honciu, în minutul 4, dintr-o lovitură liberă.

În minutul 44, Straton a apărat un penalti executat de Ianis Hagi.

FC Viitorul a rămas în inferioritate numerică în minutul 83, când a fost eliminat Tudor Băluţă.

Meciul a fost întrerupt în repriza a doua aproape un sfert de oră, din minutul 64, din cauza unei pene de curent. Pe parcursul reprizei secunde, timp de mai multe minute la Ovidiu a plouat torenţial.

La primul meci în Liga 1, Dunărea Călăraşi a reuşit un rezultat de necrezut. Nou promovata a învins-o pe campioana din urmă cu două sezoane, Viitorul, scrie digisport.ro.

Echipa lui Dan Alexa a avut nevoie de numai patru minute pentru a înscrie primul său gol în Liga 1. Honciu a executat ideal o lovitură liberă şi l-a învins pe Cojocaru. Gazdele au răspuns imediat prin Vână, dar Straton a fost la post. Portarul Călăraşiului a avut şansă şi la şutul lui Voduţ, care a zdruncinat transversala. În minutul 42, Viitorul a obținut un penalty după duelul dintre Puşcaş şi Voduţ. Ianis Hagi a executat slab şi nu a reuşit să înscrie de la 11 metri. În repriza secundă, ploaia puternică și problemele apărute la nocturnă au făcut ca meciul să fie întrerupt timp de 13 minute. Ianis Hagi a fost principalul pericol la poarta Dunării şi după reluarea jocului. Căpitanul constănţenilor a avut o ocazie importantă. Un minut mai târziu, Denis Drăguş a fost aproape să înscrie un gol de poveste, dar nu a reuşit să trimită cadrat. Viitorul a încheiat meciul în 10 - Tudor Băluţă a primit cel de-al doilea cartonaş galben, iar Dunărea s-a impus cu 1-0.

Astfel, după semieșecul campioanei, CFR Cluj, care a făcut egal acasă cu Botoșani, și după eșecul vicecampioanei, FCSB, care a fost învinsă de Astra, prima etapă a noului sezon din Liga 1 a mai consemnat o mare surpriză.

Și nou promovata FC Hermannstadt a debutat cu victorie în Liga I, după ce a învins, sâmbătă, la Sfântu Gheorghe, cu scorul de 1-0 (1-0), echipa Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

Hagi: Jucătorii nu sunt limpezi în atac

Tehnicianul Gheorghe Hagi a declarat, duminică, după meciul cu Dunărea Călăraşi, scor 0-1, că nu are ce să le reproşeze jucătorilor săi din punct de vedere al dăruirii, însă există probleme în atac.

„Am pierdut acasă cu o nou promovată, am dominat tot meciul, dar aceleaşi probleme ca la meciul cu Racing Union, în atac nu sunt limpezi, nu au soluţii. Când nu vezi poarta e greu să marchezi. Nu suntem lucizi, nu avem realizări în ultimii 30 de metri. Un început cu stângul, o să analizăm şi mergem înainte, este început de sezon. Nu ne aşteptam să pierdem. La combinaţii şi la finalizare suferim puţin, acolo mai este de lucrat. Nu a fost ziua noastră”, a spus Hagi la Digi Sport, citat de News.ro.

Fostul star al fotbalului românesc din anii '90, Gică Hagi a devenit cel mai „vârstnic” antrenor din Liga 1 în acest sezon.

Alexa: Am avut şansă la acel penalti şi la acea bară, dar ne-am bătut pentru ficare minge

Tehnicianul echipei Dunărea Călăraşi, Dan Alexa, a declarat după meciul cu FC Viitorul, că formaţia sa a luptat pentru fiecare minge, dar a recunoscut că a avut şi noroc.

"O victorie importantă, împotriva unei echipe foarte bune, care produce fotbal. Viitorul ne-a dominat astăzi, am avut şi şansă la acel penalti şi la acea bară, dar ne-am bătut pentru ficare minge şi vreau să-mi felicit jucătorii pentru că a fost un meci greu”, a spus Alexa la Digi Sport, conform News.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri