Încă o surpriză la CM din Brazilia. Costa Rica a învins campioana Americii de Sud

Data publicării:
costa rica-uruguay - digisport

FOTO: digisport.ro

Jorge Luis Pinto, singurul selecționer de la turneul final care n-a jucat fotbal ca profesionist vreodată, a construit o formație nu doar disciplinată, ci și vicleană, pentru că victoria obținută sâmbătă seara e una a inteligenței înainte de toate, scrie digisport.ro.

Medaliată cu bronz acum patru ani în Africa de Sud, naţionala Uruguayului a avut parte de un început favorabil în duelul cu Costa Rica din grupa D. Junior Diaz a comis un fault în propriul careu, iar Edinson Cavani a transformat lovitura de la unsprezece metri.

Cu un minut înainte de pauză, Diego Forlan a fost aproape de 2-0, însă portarul Navas a respins de sub transversală şutul deviat al atacantului sud-american.

Nimeni nu putea însă anticipa scenariul din repriza secundă: Joel Campbell a restabilit egalitatea în minutul 54, iar trei minute mai târziu, Costa Rica a întors rezultatul. Oscar Duarte l-a învins pe Muslera cu o lovitură de cap după centrarea lui Bolanos din lovitură liberă.

Joel Campbell a fost aproape să înscrie cel mai frumos gol de până acum la Mondialul din Brazilia: atacantul legitimat la Arsenal l-a învins pe Muslera cu un şut de la 25 de metri, însă mingea a trecut la o palmă pe lângă poartă.

Omul meciului de la Fortaleza, Campbell şi-a trecut însă în cont o pasă decisivă: l-a servit pe Marcos Urena, care a parafat încă o mare surpriză a turneului. 3-1 pentru Costa Rica, rezultat care va complica socotelile calificării din grupa D. Seara de coşmar a Uruguay-ului s-a încheiat cu eliminarea lui Maxi Perreira, trimis direct la vestiare după ce şi-a lovit un adversar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri