Încă un meci nebun în semifinalele Ligii Campionilor. Real Madrid, calificată după un penalty contestat

Data actualizării: Data publicării:
Real Madrid v Juventus - UEFA Champions League Quarter Final Second Leg
Foto: Guliver/Getty Images

După surpriza de marți seara, când Barcelona a fost eliminată de AS Roma, formaţia Real Madrid s-a calificat cu mari emoții în semifinalele Ligii Campionilor, deşi a fost învinsă, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 3-1, de Juventus Torino, în manşa secundă a sferturilor competiţiei. Italienii au condus cu 3-0, astfel că ar fi putut să răstoarne situaţia din tur, când au pierdut cu 0-3.

Real Madrid v Juventus - UEFA Champions League Quarter Final Second Leg
Foto: Guliver/Getty Images

Învinşi la scor de neprezentare în tur, italienii de la Juventus au început perfect returul de pe Santiago Bernabeu. Mandzukic a deschis scorul în primul minut de joc, iar Higuain a fost aproape de a majora diferenţa. Cu opt minute înainte de pauză, Mandzukic a reuşit dubla după o centrare a lui Lichsteiner.  În prelungirile primei reprize, Varane putea reduce din diferenţă, însă transversala l-a salvat pe Buffon.

Juventus a reuşit să egaleze scorul la general după o greşeală imensă a lui Keylor Navas. Matuidi a trimis în poartă din apropiere, iar calificarea avea să se joace în ultimele 30 de minute ale dublei manşe.

Meciul se îndrepta spre prelungiri, atunci când Real a obţinut un penalty contestat îndelung de oaspeţi. Buffon a fost eliminat pentru proteste, iar Sczesny nu a avut nicio şansă la execuţia lui Cristiano Ronaldo. Pentru Cristiano Ronaldo a fost meciul 150 în Liga Campionilor şi al 15-lea gol din actuala ediţie a LC.

Citiți și: Cine e mai bun: Messi sau Ronaldo? Discuție reaprinsă după „foarfeca” lui Cristiano cu Juventus

Real - Juventus s-a încheiat 1-3, iar galacticii merg în careul de aşi cu 4-3 scorul general. Este pentru al treilea an consecutiv când ajung în această fază a competiției.

Observator de arbitri la partida de la Madrid a fost Alexandru Deaconu. Meciul a fost arbitrat de englezul Michael Oliver.

Bayern Muenchen v Sevilla FC - UEFA Champions League Quarter Final Second Leg
Foto: Guliver/Getty Images

Bayern completează careul de aşi al Ligii Campionilor şi e din nou în sărbătoare la câteva zile după ce a cucerit titlul în Germania. Bavarezii s-au calificat după 2 la 1, la general, cu Sevilla. Returul de pe Allianz Arena s-a încheiat fără gol.

Bayern s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la cinci zile după ce a sărbătorit al șaselea titlu consecutiv în Germania. Pe o arenă arhiplină, bavarezii au remizat, 0 la 0 cu Sevilla, într-un meci în care au ratat de trei ori în trei minute prin James Rodriguez, Robben si Lewandowski, sub privirile accidentatului Neuer. Hummels si Ribery au încercat și ei să schimbe tabela inainte de pauză, iar golgeterul Lewandowski a trimis pe lângă în minutul 49. Zece minute mai târziu, Sevilla a ratat o ocazie uriașă prin Correa, când transversala i-a salvat pe bavarezi. Acelaşi jucător a văzut roşu pentru un fault dur în minutul 2 al prelungilor. Bayern merge astfel în penultimul act al Ligii Campionilor pentru a șaptea oară în ultimii nouă ani grație victoriei cu 2 la 1 din tur.

În semifinalele Ligii Campionilor vor evolua, prin urmare, Liverpool, AS Roma, Bayern Munchen și Real Madrid. 

Tragerea la sorţi a semifinalelor Ligii Campionilor va avea loc vineri, de la ora 14:00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri