Încă un scandal? Conducerea FIFA, gratulată cu ceasuri de 25.000 de euro în Brazilia

Data publicării:
sepp blatter

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Potrivit Sunday Times, ceasurile Parmigiani – marcă de lux, care sponsorizează Federația brazuiliană de fotbal - au fost oferite la sosirea oficialilor FIFA în Brazilia, în incinta Grand Grand Hyatt, un hotel de cinci stele din Sao Paolo. Codul etic al FIFA, pe care l-au votat chiar cei în cauză, prevede că nu au voie să accepte decât cadouri cu valoare simbolică sau nesemnificativă, ceea ce nu este cazul.

Britanicul Jim Boyce, membru al comitetului, a declarat că a avut parte de „șocul vieții sale” când a descoperit acest ceas într-o geantă cadou pe care a găsit-o în camera sa. Și alți oficiali au recunoscut că au primit ceasuri, iar unii chiar le-au declarat la FIFA, scrie L'Equipe.

„FIFA nu a oferit niciun ceas membrilor comitetului, nici președintelui său, nici secretarului general”, susține instituția într-un comunicat. „Federația braziliană a distribuit ceasuri comemorative donate de sponsorii săi către diferite persoane, între care membri ai comitetului executiv”, precizează FIFA.

Federația Internațională admite, totuși, că a fost informat comitetul de etică și că este analizat acest caz.

Preşedintele FIFA, Sepp Blatter, declara că ediţia din 2014 a Cupei Mondiale, găzduită de Brazilia, a fost o competiţie de nota 9,25.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri