Internaţionalul turc Bekir Irtegün, reţinut pentru presupuse legături cu Fethullah Gulen

Data publicării:
AEL Limassol FC v Fenerbahce SK - UEFA Europa League
Foto: Guliver / GettyImages

Fundaşul turc Bekir Irtegün a fost reţinut, vineri, pentru presupuse legături cu mişcarea lui Fethullah Gulen, acuzat că a organizat lovitura de stat de anul trecut, a anunţat agenţia Anadolu, citată de L'Equipe.

AEL Limassol FC v Fenerbahce SK - UEFA Europa League
Foto: Guliver / GettyImages

Jucătorul este acuzat că a utilizat aplicaţia criptată Bylock, care, conform autorităţilor turce, ar fi instrumentul de comunicare între presupuşii organizatori ai loviturii de stat.

Paşaportul lui Irtegün a fost confiscat, deoarece acesta încerca să fugă din ţară, susţine Anadolu, citată de News.ro.

Clubul Basaksehir, unde jucătorul evolua din 2015, i-a reziliat contractul. Basaksehir are 33 de ani și 10 selecţii în naţională.

În noaptea de 15-16 iulie 2016, o facţiune din armata turcă a încercat să răstoarne regimul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, iar militarii au susţinut că vor să protejeze statul turc de influenţele islamice pe care înceracă să le introducă liderul de stat. Lovitura de stat a eşuat după câteva ore, atunci când sute de mii de susţinători ai preşedintelui au ieşit în stradă.

Autorităţile turce îl acuză pe Fethullah Gulen de orchestrarea loviturii de stat. După tentativa de lovitură de stat, 10.000 de persoane - militari, poliţişti, academicieni, profesori universitari, medici, judecători, procurori, funcţionari publici, precum şi jurnalişti – sunt urmăriţi în justiţie, în timp ce aproximativ 50.0000 au fost concediaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri